Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ne postoji takvo povrće koje ne doprinosi vašem zdravlju, ali luk je povrće koje se nalazi među prvima na rang listi. Luk je dobar izvor vitamina, minerala i vlakana i poznato je da nudi i različite zdravstvene koristi....
09. avgust
Pijte čaj od piskavice za veće grudiČaj se sprema tako što se 3 kašičice mlevene piskavice preliju jednom šoljom vruće vode, procedi se, pa kada se ohladi, pije se, i tako svakog dana....
20. jun
Svakog jutra pijte čašu tople vode protiv visokog holesterolaNe postoji tačan odgovor, jer je norma za svaki organizam različita.
Preporučljivo je da pijete do 2 l vode dnevno. Posebno je važno da se voda pije pre svakog jela, kao i ujutru na prazan stoak....
13. mart
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene.
Ova misao je sasvim...
18. jun
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Nije svako jelo pogodno za svaki dan u nedelji, jer traju različito vreme, zbog načina pripreme ili sastojaka....
31. januar
Jedite svakog dana ove namirnice i izgledaćete mlađeAko želite da zaustavite vreme i sačuvate mladost i da budete zdraviji, svakog dana konzumirajte namirnice koje su predložene u galeriji iznad....
05. mart
Biljni sosOva smesa se dodaje malo po malo u biljnu smesu sa maslinovim uljem uz neprestano mešanje. Ovaj sos se dodaje u različite sveže salate....
06. januar
Zimska salata benediktinskih monahaCvekla, repe i jabuka se oljušte i operu se. Šargarepe se takođe očiste.
Cvekla se prvo narenda. Nakon toga se repe pomešaju sa jabukama i narendaju se.
Za kraj se ostavljaju šargarepe. Salata može da se poređa ili...
18. dec.
Kolač Mladost sa breskvamaDok je još topao namažite ga slatkom. Stavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu....
18. nov.
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek....
07. okt.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Fizalis predstavlja egzotičnu biljku čijom se domovinom smatra Južna Amerika....
18. dec.
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Crna ribizla je žbun čiji su plodovi, listovi i grane bogati vitaminima i mineralima. U narodnoj medicini crna ribizla se koristi za jačanje imunološkog sistema i lečenje nekih bolesti. Čaj od listova crne ribizle je veoma...
02. dec.
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Ruzmarin je biljka sa dugom istorijom kulinarske i aromatične upotrebe. Međutim, ovo nije jedina upotreba ruzmarina. Primene ruzmarina su poznate u tradicionalnoj biljnoj medicini, kao i u ajurvedskoj medicini....
28. april
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiIspijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala.
Tokom vremena...
04. januar
Koristi dana na vodi svake nedeljeA evo i još nekoliiko drugih koristi dana na vodi svake nedelje za koje verovatno niste znali da postoje....
11. mart
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Preporučuje se da avokado bude na našem meniju svaki dan, jer ima niz korisnih, lekovitih i hranljivih osobina....
23. nov.
Biljni napitak kod bronhitisaOvaj biljni napitak utiče na zapaljenske procese sluzokože bronhija, ublažava sekret i umiruje kašalj. Pomaže obnovu plućnog tkiva. Poboljšava respiracionu ventilaciju....
19. feb.
Lagani doručak za početak danaU posudu stavimo ovsene mekinje, speltine pahuljice, mleveni lešnik i kokosovo bračno, pa promešamo.
Ugrejati mleko. Iz urmi izvaditi koštice, iceckati i staviti u posudu. Kocke čokolade staviti na urme. Kad mleko provri...
03. maj
2
Pij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom teluIspijanje jedne čaše tople vode svakog jutra čisti kožu i preporučuje se ljudima sa problematičnom kožom kao što je suva koža ili koža sa aknama....
27. april
Čudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaIslamski vojnici su dobili sledeću bitku i kasniji otkrili biljke od krompira u dolini....
08. sep.
Biljni napitak kod visokog holesterolaSa dobrim, preporučenim režimom ishrane i u kombinaciji sa ovim čudesnim biljnim napitkom, sprečava se povošavanje nivoa holesterola.
Skuvajte 1 litar vode....
11. feb.
Biljni špageti sa hrskavim povrćemDa bismo spremili ove špagete prvo pripremamo povrće. Šargarepe ljuštimo ljuštilicom na fine trake; operemo i iskidamo karfiol; isečemo paprike i luk na sitno.
U kipuću vodu dodajemo so i nerafinisano suncokretovo ulje...
26. januar
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog danaDa vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce:
1....
22. sep.
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....
25. feb.