Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ne postoji takvo povrće koje ne doprinosi vašem zdravlju, ali luk je povrće koje se nalazi među prvima na rang listi. Luk je dobar izvor vitamina, minerala i vlakana i poznato je da nudi i različite zdravstvene koristi....
Pijte čaj od piskavice za veće grudiPijte čaj od piskavice za veće grudi
20. jun
Čaj se sprema tako što se 3 kašičice mlevene piskavice preliju jednom šoljom vruće vode, procedi se, pa kada se ohladi, pije se, i tako svakog dana....
Svakog jutra pijte čašu tople vode protiv visokog holesterolaSvakog jutra pijte čašu tople vode protiv visokog holesterola
13. mart
Ne postoji tačan odgovor, jer je norma za svaki organizam različita. Preporučljivo je da pijete do 2 l vode dnevno. Posebno je važno da se voda pije pre svakog jela, kao i ujutru na prazan stoak....
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene. Ova misao je sasvim...
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!
31. januar
Nije svako jelo pogodno za svaki dan u nedelji, jer traju različito vreme, zbog načina pripreme ili sastojaka....
Jedite svakog dana ove namirnice i izgledaćete mlađeJedite svakog dana ove namirnice i izgledaćete mlađe
05. mart
Ako želite da zaustavite vreme i sačuvate mladost i da budete zdraviji, svakog dana konzumirajte namirnice koje su predložene u galeriji iznad....
Biljni sosBiljni sos
06. januar
Ova smesa se dodaje malo po malo u biljnu smesu sa maslinovim uljem uz neprestano mešanje. Ovaj sos se dodaje u različite sveže salate....
Zimska salata benediktinskih monahaZimska salata benediktinskih monaha
18. dec.
Cvekla, repe i jabuka se oljušte i operu se. Šargarepe se takođe očiste. Cvekla se prvo narenda. Nakon toga se repe pomešaju sa jabukama i narendaju se. Za kraj se ostavljaju šargarepe. Salata može da se poređa ili...
Kolač Mladost sa breskvamaKolač Mladost sa breskvama
18. nov.
Dok je još topao namažite ga slatkom. Stavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu....
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek....
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Fizalis predstavlja egzotičnu biljku čijom se domovinom smatra Južna Amerika....
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Crna ribizla je žbun čiji su plodovi, listovi i grane bogati vitaminima i mineralima. U narodnoj medicini crna ribizla se koristi za jačanje imunološkog sistema i lečenje nekih bolesti. Čaj od listova crne ribizle je veoma...
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?
28. april
Ruzmarin je biljka sa dugom istorijom kulinarske i aromatične upotrebe. Međutim, ovo nije jedina upotreba ruzmarina. Primene ruzmarina su poznate u tradicionalnoj biljnoj medicini, kao i u ajurvedskoj medicini....
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Ispijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala. Tokom vremena...
Koristi dana na vodi svake nedeljeKoristi dana na vodi svake nedelje
11. mart
A evo i još nekoliiko drugih koristi dana na vodi svake nedelje za koje verovatno niste znali da postoje....
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?
23. nov.
Preporučuje se da avokado bude na našem meniju svaki dan, jer ima niz korisnih, lekovitih i hranljivih osobina....
Biljni napitak kod bronhitisaBiljni napitak kod bronhitisa
19. feb.
Ovaj biljni napitak utiče na zapaljenske procese sluzokože bronhija, ublažava sekret i umiruje kašalj. Pomaže obnovu plućnog tkiva. Poboljšava respiracionu ventilaciju....
Lagani doručak za početak danaLagani doručak za početak dana
03. maj
2
U posudu stavimo ovsene mekinje, speltine pahuljice, mleveni lešnik i kokosovo bračno, pa promešamo. Ugrejati mleko. Iz urmi izvaditi koštice, iceckati i staviti u posudu. Kocke čokolade staviti na urme. Kad mleko provri...
Pij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom teluPij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom telu
27. april
Ispijanje jedne čaše tople vode svakog jutra čisti kožu i preporučuje se ljudima sa problematičnom kožom kao što je suva koža ili koža sa aknama....
Čudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaČudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog dana
08. sep.
Islamski vojnici su dobili sledeću bitku i kasniji otkrili biljke od krompira u dolini....
Biljni napitak kod visokog holesterolaBiljni napitak kod visokog holesterola
11. feb.
Sa dobrim, preporučenim režimom ishrane i u kombinaciji sa ovim čudesnim biljnim napitkom, sprečava se povošavanje nivoa holesterola. Skuvajte 1 litar vode....
Hrskavi biljni tompusi sa vinomHrskavi biljni tompusi sa vinom
16. dec.
Hrskavi biljni tompusi sa vinom su gotovi....
Biljni špageti sa hrskavim povrćemBiljni špageti sa hrskavim povrćem
26. januar
Da bismo spremili ove špagete prvo pripremamo povrće. Šargarepe ljuštimo ljuštilicom na fine trake; operemo i iskidamo karfiol; isečemo paprike i luk na sitno. U kipuću vodu dodajemo so i nerafinisano suncokretovo ulje...
7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana7 dobrih razloga, koji će vas ubediti da jedete krastavac svakog dana
22. sep.
Da vidimo 7 razloga koji će va ubediti da svaki dan jedete krastavce: 1....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....