Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koristi dana na vodi svake nedelje

Koristi dana na vodi svake nedelje

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2069
Koristi od vodenog dana svake nedelje

Nema šanse da niste čuli za lekovitu glad koja se vekovima praktikuje za lekovite svrhe i za vreme koje se pije samo voda. Neki ljudi uspevaju da gladuju danima i nedeljama, ali preporučuje se da se ovo radi pod lekarskim nadzorom.

Iako još uvek postoje rasprave o tome koliko dugo treba da traje lekovita glad, kao i da li ona šteti našem organizmu, jedno je sigurno - ako naučite da držite jedan dan na vodi svake nedelje, onda će koristi za vaše zdravlje biti mnogobrojne. I to bez ikakve sumnje.

Šta tačno znači dan na vodi?

To je dan kada ne konzumirate apsolutno ništa drugo osim vode. Za razliku od lekovite gladi koja je dugotrajnjija, ovde je reč o jednom jedinom danu kada treba da pijete barem 2 l vode tako što količina zavisi od rasta, vaše težine, pola itd. Bilo kako bilo, u toku ovog dana na vodi količina vode koju treba da popijete ne sme da bude manja od 8 šolja tako što je poželjno da voda bude destilovana ili prečišćena.

Dokazano je da se putem gladovanja i unosa samo vode naše telo detkosikuje, naš organizam se pročišćava od svega nepotrebnog, osećamo priliv energije i zajedno sa tim se podmlađujemo. Prema nekim stručnjacima za celu godinu ćete se podmladiti više od tri puta.

Istina je da bi nam organizam dehidrirao ako ne pijemo dovoljno vode i to je sasvim logično, zato što se sama naša tela sastoje od više od 60 procenata vode. Kada osim unosa vode isključimo i konzumaciju bilo koje druge hrane i pića, onda će se čišćenje od toksina u organizmu definitivno ostvariti.

A evo i još nekoliiko drugih koristi dana na vodi svake nedelje za koje verovatno niste znali da postoje.

Koristi držanja dana na vodi svake nedelje

Vodeni dan svake nedelje

Dobra hidratacija igra ogromnu ulogu ne samo za telo, nego i za naš mozak. Nakon držanja dana na vodi naša koncentracija se poboljšava. Što važi i za naše pamćenje.

Kada se ne podlažemo detoksu putem ispijanja vode toksini se zadržavaju u našem telu, a to često dovodi do bolova u zglobovima.

U bubrzima se nagomilavaju razni toksini koji mogu da dovedu ne samo do pojave kamenja u njima, nego i do problema sa mokraćnim kanalima.

Voda poboljšava naš metabolizam i uspešno se bori u slučajevima poremećenog želuca. To je zbog magnezijuma i natrijuma koji se nalaze u njemu.

Što se tiče poboljšavanja metabolizma onda sigurno znate da je njegovo pravilno funkcionisanje suštinsko za dobru figuru i zaštitu našeg tela od gojaznosti.

Poslednja proučavanja navode da se ljudi, koji su zamenili sve ostale napitke vodom, raduju zdravom srcu. Kod njih rizik od infarkta i unsulta je značajno niži.

Poslednje, ali ne najmanje bitno, dodaćemo i da se putem unosa vode naša koža hidrira i ima mladolikiji izgled.

Kao što vidite, koristi dana na vodi su ogromne, a činjenica da je reč samo o jednom danu čini da ovaj režim bude izuzetno jednostavan za ispunjenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest