Biljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga.
Dok su sve gorenavedene ideje sjajne, možda se najbolje kombinuje sa svežim hlebom. Pravo zadovoljstvo je da ga namažete na komad toplog hleba. Ukus biljki prosto oživljava i užitak je neverovatan. Biljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču.
Njegovo jednostavno čuvanje i to što uvek može da bude pod rukom kada se vrtite po kuhinji, čini ga jednom lako dostupnom i neverovatno ukusnom dopunom uz vaša jela.
Ovo je recept koji možete da napravite u bilo kom trenutku - kada su biljke u vašoj bašti gotove ili ste kupili mnogo i ne znate šta da radite sa njima.
Potrebni sastojci:
1/2 čaše maslaca (na sobnoj temperaturi);
1/2 šolje sitno iseckanih biljki po vašem izboru;
morska so i crni biber po ukusu;
kašičica limunovog soka (po želji)
Svaka kombinacija biljki je ovde moguća. Probajte mešavinu nekih od sledećih: peršun, mirođija, ruzmarin, majčina dušica, žalfija ili koristite samo jednu biljku. Jedini uslov je da budu što finije iseckani.
Izmešajte maslac i biljke zajedno viljuškom. Dodajte i limunov sok i začine. Stavite ga na najlon i oblikujte ga u oblik salame. Tako biljni maslac može da se čuva nedeljnu dana u frižideru ili mesec dana u zamrzivaču.
Kada ste spremni da ga koristite, prosto odsecite komadić i stavite ga direktno na vruću hranu, nakon čega ostaje samo da uživate u neverovatnom ukusu kojeg ona dovije zahvaljujući ovoj prostoj dopuni.
Komentari