Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Beli BiberBeli Biber
22. dec.
Koristi od belog bibera Beli biber nije ništa manje koristan od crnog bibera....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Smatra se da je bolje da kupujemo biber u zrnu koji da sameljemo mašinicom neposredno pre nego što ga koristimo u nekom jelu....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Kako bi ublažili miris luka u ustima, popijte jednu šolju jogurta, u koju ste prethodno stavili pola veze peršuna, so, biber i jedu kašičicu soka od limuna....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Na bazi sitnog sira možete napraviti nežno zapečeno jelo ili ga koristiti kao nadev za paj ili pitu. Takva jela su veoma ukusna, osim toga zasićuju telo....
Kako da koristite stevijuKako da koristite steviju
13. jun
Stevija u prahu se može koristiti umesto šećera i tokom pečenja. Kada pečete sa stevijom, treba da koristite 1/2 količine šećera, koji se obično koristi (pa čak i manje)....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Za čuvanje luka može se koristiti specijalna polipropilenska mreža za čuvanje povrća, koja garantuje slobodno kretanje vazduha....
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Pogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Možete da ga koristite na temperaturi iznad ove, ali postoji tendencija da postane braon boje po krajevima....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Potrebni sastojci: 1/2 čaše maslaca (na sobnoj temperaturi); 1/2 šolje sitno iseckanih biljki po vašem izboru; morska so i crni biber po ukusu; kašičica limunovog soka (po želji) Svaka kombinacija biljki je ovde moguća...
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Prema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima? I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Da miris luka nestane iz usta može se koristiti i druge metode osim mleka. Pečurke i bosiljak su takođe završavaju posao kada je ovakav problem u pitanju....
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Tu su i đumbir, karanfilić i crni biber. Oni daju onaj magični neobičan ukus čaju, koji se ne slučajno zove masala, što se prevodi kao mešavina začina....
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?
30. nov.
Dodajte zaslađivač po ukusu, a za veći efekat mleka i prstohvat sveže samlevenog bibera....
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru. Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Veoma često se koristi za lečenje dijareje. Pored toga, može poboljšati funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Često se ružičasti biber koristi i za bolesti kao što su reumatizam, giht i razne vrste artritisa....
Da li je crni biber štetan?Da li je crni biber štetan?
06. jun
Međutim, ne možemo da ne pomenemo neke štetne efekte konzumiranja bibera. U slučaju da još niste koristili ovaj začin, ili ga koristite u velikim količinama, trebalo bi da znate šta da očekujete....