Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafeItalijanski kolači za kafu sa ukusom kafe
06. dec.
Prvo stavite brašno i vanilu u posudu za mešenje. Zatim dodajte med, nes kafu, šećer, šećer u prahu i prašak za pecivo shodno tome i promešajte....
Maska za lice sa socom od kafeMaska za lice sa socom od kafe
22. dec.
Maska za lice sa socom od kafe je čudesna!...
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Kada servirate kafu, uvek počnite od najstarije osobe u znak poštovanja i uvažavanja. Pijte polako u gutljajima....
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Na pari otopiti čokoladu i ulje i premazati kolačiće, paziti da ostane šara da se vidi....
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafePraktični saveti za korišćenje taloga od kafe
22. jul
Kafa je popularan napitak koji se koristi širom sveta. Ljudi obično bacaju talog od kafe nakon pripreme, ali nakon što pročitate ovaj članak, možda ćete razmisliti pre nego što ga bacite. Talog mlevene kafe ima mnogo praktičnih...
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Prebacite smesu u pleh, obložen papirom za pečenje, i pecite oko pola sata u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Drvrnim štapićem proverite da li je gotovo....
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Sipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu. Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
Kolačići u obliku kafeKolačići u obliku kafe
29. april
Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi. Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Prijatno uz kolačiće u obliku kafe!...
Kuglof sa ukusom kafeKuglof sa ukusom kafe
28. dec.
Nakon toga dodati brašno i prašak za pecivo, pa mešati dok se sve lepo ne sjedini. Sipati smesu u kaplup i peći na 200 stepeni 40 minuta....
Torta sa mirisom kafeTorta sa mirisom kafe
11. jun
Tako je krem za kafa tortu gotov. Na dno tacne za tortu se stavlja prva kora za tortu. Blago se preliva mlakom kafom i nanosi se krem i stavlja se druga kora....
Keks torta sa ukusom kafeKeks torta sa ukusom kafe
13. avgust
Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim dnom, preko papira za pečenje. Odozgo poređajte keks i nastavite da naizmenično stavljate krem i keks, dok ne potrošite sastojke. Završite kremom....
Kajzerice sa prelivom od kafeKajzerice sa prelivom od kafe
25. mart
Brašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati. Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
Čokoladni tart sa aromom kafeČokoladni tart sa aromom kafe
12. okt.
2
Zasebno, u šerpu staviti čokoladu za kuvanje polomljenu na kockice, dodati šećer, vanilin šećer i preliti smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje....
Rolat od kafe i piškotaRolat od kafe i piškota
17. dec.
Sipajte tako napravljen krem preko piškota, ostavljajući mali deo za mazanje i pomoću folije uvijte u rolat. Namažite ga odvojenim kremom i pospite krupno istucanim orasima....
Torta od oraha Kafe-musTorta od oraha Kafe-mus
21. jun
Rerna - 170-180 stepeni: Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm. U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane....
Koristi od zelene kafeKoristi od zelene kafe
07. sep.
Kafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafeJednostavna čokoladna torta sa aromom kafe
05. mart
Pomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo. Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno....
Kolač od kafe sa Maskarpone siromKolač od kafe sa Maskarpone sirom
03. feb.
Dugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart....
Kolač sa prelivom i aromom kafeKolač sa prelivom i aromom kafe
10. mart
Oetker za ukras....
Koliko grama kafe se stavlja za espreso?Koliko grama kafe se stavlja za espreso?
26. nov.
Da li znate koliko grama kafe se koristi za pripremu kratkog espresa? Ako ne, onda ste došli do pravog saveta. Espreso potiče iz Italije, ali je popularan širom sveta. Kratki espreso Količina kafe za pripremu kratkog...
Krem od kafe sa skrobom i rumomKrem od kafe sa skrobom i rumom
25. sep.
Možete da servirajte čokoladni krem sa kafom i skrobom sa keksom ili voćem....
Praznična čokoladna torta sa musom od kafePraznična čokoladna torta sa musom od kafe
26. januar
Vratite tortu u frižider na još sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje. Praznična čokoladna torta sa musom od kafe je gotova....
Napitak od kafe i soka od pomorandžeNapitak od kafe i soka od pomorandže
27. april
Iseći jedan kolutić od pomorandže za dekoraciju. Iscediti pomorandžu, a na tanjir izrendati koru od pomorandže....
Domaća torta sa želiranim kremom od kafeDomaća torta sa želiranim kremom od kafe
23. maj
Umutite jaja sa šećerom, dok se u potpunosti ne sjedine, pa dodajte kakao i brašno i mešajte drvenom kašikom, dok ne dobijete homogenu smesu, koju ćete isipati u kalup za tortu i peći 30-35 minuta na 180 stepeni....