Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
Šta je brašno od jabuke?Šta je brašno od jabuke?
02. nov.
Šta je u stvari ovo brašno i kakav je njegov sastav? Brašno od jabuke se priprema od dobro zrelih jabuka koje se osuše, presuju i samelju u fini prah. Za izradu se koristi osušeni unutrašnji deo ploda....
Šta je u stvari brašno od leblebije?Šta je u stvari brašno od leblebije?
11. sep.
Brašno od leblebije je brašno bez glutena, koje se najčešće nalazi u indijskoj kuhinji....
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?
12. sep.
Takođe pogledajte sve koristi od ulja karanfilića....
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?
30. avgust
Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje. Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od semenki grožđa - za šta se koristi
14. dec.
U brašnu od semenki grožđa veoma jako su koncentrisani flavonoidi i linolinska kiselina, kao i vitamini E i C. Sve ovo svrstava proizvod među zdrave i on se koristi u mnogim pravcima....
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiŠta je Dulce de leche i kako ga napraviti
16. feb.
Ako ste koristili štapiće cimeta ili vanile, onda kada sklonite sa vatre, procedite u tegle ili u posude, gde mislite da vam stoji (u slučaju da ga nećete odmah koristiti), dok je smesa još tečna....
Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?
26. mart
Možete koristiti kokosovo brašno za pripremu kiflica i torti, pošto ima lakšu teksturu. Da bi se dobio specijalni ukus, pokušajte da pomešate kokosovo brašno sa drugim multifunkconalnim ili integralnim....
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
Može se koristiti 1 mesec....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Kako sami pripremiti brašno od leblebije?
23. dec.
Koristi se samo sušena leblebija. Ako koristite kuvanu ili konzerviranu, na kraju ćete dobiti pire od leblebije, ali ne i brašno. Nakon što izvadite leblebiju iz rerne, ostavite je da se ohladi oko 30 minuta....
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
U klasičnom receptu se koristi mleveno goveđe i svinjsko meso, ali danas ima mnogo varijacija delikatesa i svako bira kako tačno da ga kuva....
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Vreme od 17:00 do 19:00 se koristi za san i porodične igre. Odmah nakon toga dolazi nova porcija hrane sa večerom....
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Poširanje je tehnika, koja se sve češće koristi u savremenom kulinarstvu. Međutim, šta to zaista podrazumeva?...
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanNapitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristan
09. sep.
Koristi se za lečenje rana različitog porekla, opekotina, gljivičnih infekcija, takođe se koristi za ispiranje usta kod bolesnih desni, zuba i grla....
Brašno od mente - koristi i primenaBrašno od mente - koristi i primena
24. maj
Takvi su krompir, soja, heljda, tapioka. Bez obzira na sirovinu, brašno se koristi na isti način. Manje poznata činjenica je da se brašno može praviti i od drugih korisnih biljaka kao što je biljka menta....
Brašno od šipka - koristi i primenaBrašno od šipka - koristi i primena
26. januar
Ako volite da budete kreativni u kuhinji, onda slobodno koristite brašno od šipka da napravite ukusne krekere ili slatke keksiće u kombinaciji sa drugom vrstom brašna....
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde - koristi i upotreba
09. jun
Za najbolje rezultate brašno od heljde treba da se koristi u kombinaciji sa drugim integralnim brašnom koji čini 25-50% ukupnog brašna u receptu. 1/2 šolje (60 grama) brašna od heljde nudi: Kalorija: 200; Proteina: 4...
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaBrašno od spelte - suština, koristi, primena
24. maj
Ukoliko vaš recept iziskuje jednu čašu brašna, koristite pola čaše normalnog pšeničnog brašna i pola čaše speltinog braša....
Brašno od rogača - koristi i upotrebaBrašno od rogača - koristi i upotreba
23. april
brašna od rogača Zdravstvene koristi rogača su dokazane....
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?
28. jul
Majoran nije samo začin koji mi mnogo koristimo, već je i veoma koristan. Evo nekih koristi od majorana koje bi trebalo imati na umu. Postoje i druge dokazane prednosti ove biljke, ali ove su najvažnije....
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
pačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak; - Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći; - Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca; - Koristi...
Šta je brašno od koprive i za šta se može koristiti?Šta je brašno od koprive i za šta se može koristiti?
04. jun
Brašno od koprive može da se dodaje u različite proizvode od testa, kao i u čorbe, salate ili da se koristi u pravljenju kaše....
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Koristite unapred pripremljenu pastu od pasulja, a na kraju poslužite desert ohlađen....