Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Važno je, i na to treba da se stavi akcenat, kada dijabetičar kupuje med u prodavnici, treba da bude veoma pažlji....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin se može koristit kao stabilizator i sredstvo za zgušćavanje u namirnicama kao što je sladoled, džem, kiselo mleko, pavlaka, sir, margarin, on se koristi i u hrani sa smanjenjenim sadržajem masti, da se...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
On ima mnogo zdravstvenih koristi, ali može da bude i štetan kada se konzumira u prekomernoj količini. Ne preporučuje se da se jede avokado za vreme trudnoće i dojenja. Ovo može da smanji proizvodnju mleka....
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Da li je pivo štetno kod dijabetesa?
28. jul
Pivo je jedan od napitaka koji se najviše konzumira u celom svetu. Prema statističkom istraživanju, nalazi se na trećem mestu, odmah iza vode i čaja. Smatra se jednim od najstarijih napitaka, dobijenih procesom fermentacije...
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?
31. avgust
Štete fitinske kiseline Unos fitata ometa aprospciju minerala za vreme same ishrane, ali ne utiče i na ostale takve u toku dana....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li je zaista čips štetan?Da li je zaista čips štetan?
19. mart
Takođe, štetne materije i dodaci utiču na nervni sistem kod dece. Velika količina soli, koja je ujedno i prepržena, vodi do oštećenja vida i pojave raka....
Da li je crni biber štetan?Da li je crni biber štetan?
06. jun
A dodavanje bibera u špagete sa sosom, piletinu sa kupusom, jagnjetinu sa spanaćem, svinjetinu sa pirinčem, teletinu sa krompirom je klasika....
Efikasan lek i obloga kod gihtaEfikasan lek i obloga kod gihta
04. avgust
Jabukovo sirće koje sadrži jabučnu kiselino je odnličan rastvarač mokraćne kiseline koja se nakupila u obliku kristalčića i pomaže da se odatle izluči iz organizma....
Da li je štetna instant kafaDa li je štetna instant kafa
06. januar
To je brža verzija klasične kafe, ali se postavlja pitanje da li isto deluje na organizam i pre svega da li nije štetna. Šta je instant kafa?...
Da li je aluminijumska folija štetna?Da li je aluminijumska folija štetna?
26. maj
Prilikom pripreme proizvoda koji sadrže kiselinu u foliji, aluminijum prodire u proizvode. Visok nivo aluminijuma je štetan za ljudski organizam....
Da li kupus pomaže ili šteti kod gihta?Da li kupus pomaže ili šteti kod gihta?
14. okt.
Sok od kupusa je čak mnogo bolja opcija, ali dobro ga je pomešati sa drugim povrćem. Kiseli kupus i kiseli krastavci, kao i turšije se ne preporučuju. U slučaju crvenog kupusa, stvari su sasvim drugačije....
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Štetnost kiselog kupusa Kao i sa ostalim namirnicama, tako ne treba preterivati ni sa kiselim kupusom. Iako ima mnoge koristi za zdravlje, on takođe može biti i štetan. Razlog tme je so kojom se soli....
Šta da jedemo kod gihta?Šta da jedemo kod gihta?
06. januar
Lečenje gihta hranom Trešnje za giht U akutnoj fazi bolesti dobro je uzimati sok od trešnje. Smanjuje nivoe mokraćne kiseline i sprečava razvoj gihta....
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Da li je svež spanać koristan ili štetan?
02. april
On je odličan izvor vitamina K, A, B12, B2, magnezijuma, folne kiseline, gvožđa, cinka, selena, omega-3 masnih kiselina itd....
Stelirisani kiseli kupusStelirisani kiseli kupus
28. mart
Kupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati. Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
Brzi kiseli kupusBrzi kiseli kupus
09. mart
Tegle punite kupusom, tako što prvo na dno sipate 1 kašiku soli i dolivate vodu. Zatvorite i stavite na sunce da se fermentiše. Nakon 7 dana kupus je gotov....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Pogledajte još kako se preseca kiseli kupus....
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Ako ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela. Iako ovakva čokolada uglavnom bude razlog za brigu, ona je sasvim bezbedna za konzumaciju....
Kiseli kupus u teglamaKiseli kupus u teglama
16. mart
Nakon 4-5 dana kiseli kupus je gotov za konzumiranje....
Kiseli kupus u buretuKiseli kupus u buretu
14. januar
1
Pretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kiseli kupus bez pretakanjaKiseli kupus bez pretakanja
28. nov.
Nakon 25 dana, pre toga se ne otvara, kupus je gotov za konzumiranje....
Da li je štetna instant kafa i kafa 3u1Da li je štetna instant kafa i kafa 3u1
08. mart
Otud dolazi predoziranje kofeinom, koje je štetno po zdravlje. Pakovanja kafe 3u1 Mnogi ljudi više vole 3u1 instant kafu jer ima slab efekat i nema dejstvo prave kafe....
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Da li je palmino ulje korisno ili štetno?
23. feb.
ustanovila da su ukupan nivo i nivoi LDL holesterola bili niži kod ljudi koji su bili na dijetama bogatim palminim uljem, nego oni koji su konzumirali dijete sa visokim sadržajem transmasti ili miristinske i laurinske kiseline...
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemZaljućeni kiseli kupus sa pirinčem
28. mart
Nakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem. Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....