Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sos za pečenu jagnjetinuNakon toga sipamo sos od pečene jagnjetine, dodajemo pavlaku za kuvanje u začine.
Solimo i mešamo dobro. Dobija se sjajan sos za meso!
Sos za pečenu jagnjetinu daje neverovatan ukus mesnom jelu!...
01. april
Jagnjetina u kesi za pečenjeStavite jagnjetinu u kesu, sipajte nekoliko šolji vode, dodajte strukove nane i zatvorite kesu.
Pecite jagnjetinu na visokoj temperaturi oko sat vremena....
16. jul
Šakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeruŠakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeru je gotov....
05. april
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileDa bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta....
23. dec.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Finese pečenja pogačeDa bi se dobila ukusna pogača, možete da primenite jedan trik - brašno se stavi u posudu za pečenje i podgreje se oko 10 minuta na 50 stepeni u rerni....
04. maj
Testo za ukusnu pogaču od tipskog brašnaU malu posudu sipajte šećer, pola kockice kvasca i počnite da mešate dok se kvasac ne rastopi sa šećerom. Sipajte malo od mlake vode i jednu kašiku brašna.
Promešajte i ostavite na toplom da nadođe. Prosejte brašno sa...
17. dec.
Marinada za pečenu teletinuKad ga izvadimo bolje je da ga zapečemo malo u tiganju, nakon toga poređamo i pečemo....
03. okt.
Krhka jagnjetina u rerniPoređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode.
Pokrije se folijom i peče u zagrejanoj rerni dva sata. Što se sporije peče postaje krhkije.
Skine se folija i zapeče se još mali za zlatastu koricu....
21. april
Pečena jagnjetina u mlekuOperite komad jagnetine i osušite ga. Stavite ga u pleh za pečenje i prelijte ga sa nekoliko kašika masnoće i utrljajte.
Prelijte meso mlekom i jednom šoljicom vode, pokrijte folijom i pecite u rerni....
03. avgust
Pečena jagnjetina u rerniStavite da se peče sa folijom dok ne porumeni, pa onda sklonite foliju i vratite da se dobro zapeče....
20. mart
Ukusna jagnjetina u đuvečariNapravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.
Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.
Dodajte maslac, šolju belog vina i...
28. april
Pečena jagnjetina u đuvečariZa ovu pečenu jagnjetinu u đuvečari meso se soli i ostavlja se da se začini jedan sat.
U posudu se stavlja ulje. U njega se dodaje brašno, aleva paprika i biber. Promeša se u kašu i razredi se sa 300 ml vode....
20. nov.
Jagnjetina u glinenoj đuvečariUključujemo na 180 stepeni i pečemo oko 2 sata. Skidamo poklopac. Ostavljamo na uključenom gornjem grejaču da se meso i odozgo zapeče....
29. avgust
Pečena jagnjetina u folijiSmesom dobro premažite but, a ostalu isipajte u tavu za pečenje. Dodajte 1 šolju vode, dobro pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuti na 250 stepeni....
17. jul
Pečena jagnjetina u porcijamaMeso isecite na porcije, operite i osušite. U odgovarajućoj dubokoj posudi naparavite kašu od soli, aleve paprike i bibera, brašna i ulja, mešajući sve te sastojke. Potopite svaku porciju i uvaljajte u smesu.
Poređajte...
02. maj
Dinstana jagnjetina u đuvečariOperite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli.
Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....
10. okt.
Pečena jagnjetina u tepsijiPo želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona.
Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova....
21. okt.
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina.
Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac.
Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
21. dec.
Marinada za jagnjetinuNeka se marinada u potpunosti ohladi pre nego što u nju stavite jagnjetinu - celo parče ili veći komad.
Potopite jagnjetinu u marinadu i neka odstoji najmanje 3-4 sata....
21. april
Energetske pločice FinesePokrijte dno pravougaonog pleha ili kutije papirom za pečenje, sipajte smesu preko papira i dobro je rasporedite kašikom. Pritisnite smesu dobro.
Ostavite sve da se stegne na 1-2 sata i nasecite na pravougaonike....
08. feb.
Jagnjetina u air fryer-uKoristimo program za šnicle na 180 stepeni 20 minuta.
Na desetom minutu okrećemo jagnjetinu u air fryer-u....
31. maj
Zec i jagnjetina u rerniPeče se ukupno 3 sata.
Prvi sat se peče na 220 stepeni. Preostala dva sata se peče na 150 stepeni. Istovremeno pečeni zec i jagnjetina postaju krhki i ukusni bez mnogo truda.
Ekipa može da se skupi oko stola!...
15. jun