Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sos za pečenu jagnjetinuSos za pečenu jagnjetinu
01. april
Nakon toga sipamo sos od pečene jagnjetine, dodajemo pavlaku za kuvanje u začine. Solimo i mešamo dobro. Dobija se sjajan sos za meso! Sos za pečenu jagnjetinu daje neverovatan ukus mesnom jelu!...
Jagnjetina u kesi za pečenjeJagnjetina u kesi za pečenje
16. jul
Stavite jagnjetinu u kesu, sipajte nekoliko šolji vode, dodajte strukove nane i zatvorite kesu. Pecite jagnjetinu na visokoj temperaturi oko sat vremena....
Šakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeruŠakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeru
05. april
Šakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeru je gotov....
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNekoliko saveta za ukusno pečeno pile
23. dec.
Da bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Da bi se dobila ukusna pogača, možete da primenite jedan trik - brašno se stavi u posudu za pečenje i podgreje se oko 10 minuta na 50 stepeni u rerni....
Testo za ukusnu pogaču od tipskog brašnaTesto za ukusnu pogaču od tipskog brašna
17. dec.
U malu posudu sipajte šećer, pola kockice kvasca i počnite da mešate dok se kvasac ne rastopi sa šećerom. Sipajte malo od mlake vode i jednu kašiku brašna. Promešajte i ostavite na toplom da nadođe. Prosejte brašno sa...
Marinada za pečenu teletinuMarinada za pečenu teletinu
03. okt.
Kad ga izvadimo bolje je da ga zapečemo malo u tiganju, nakon toga poređamo i pečemo....
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Neka vam je ukusno!...
Krhka jagnjetina u rerniKrhka jagnjetina u rerni
21. april
Poređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode. Pokrije se folijom i peče u zagrejanoj rerni dva sata. Što se sporije peče postaje krhkije. Skine se folija i zapeče se još mali za zlatastu koricu....
Pečena jagnjetina u mlekuPečena jagnjetina u mleku
03. avgust
Operite komad jagnetine i osušite ga. Stavite ga u pleh za pečenje i prelijte ga sa nekoliko kašika masnoće i utrljajte. Prelijte meso mlekom i jednom šoljicom vode, pokrijte folijom i pecite u rerni....
Pečena jagnjetina u rerniPečena jagnjetina u rerni
20. mart
Stavite da se peče sa folijom dok ne porumeni, pa onda sklonite foliju i vratite da se dobro zapeče....
Ukusna jagnjetina u đuvečariUkusna jagnjetina u đuvečari
28. april
Napravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć. Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove. Dodajte maslac, šolju belog vina i...
Pečena jagnjetina u đuvečariPečena jagnjetina u đuvečari
20. nov.
Za ovu pečenu jagnjetinu u đuvečari meso se soli i ostavlja se da se začini jedan sat. U posudu se stavlja ulje. U njega se dodaje brašno, aleva paprika i biber. Promeša se u kašu i razredi se sa 300 ml vode....
Jagnjetina u glinenoj đuvečariJagnjetina u glinenoj đuvečari
29. avgust
Uključujemo na 180 stepeni i pečemo oko 2 sata. Skidamo poklopac. Ostavljamo na uključenom gornjem grejaču da se meso i odozgo zapeče....
Pečena jagnjetina u folijiPečena jagnjetina u foliji
17. jul
Smesom dobro premažite but, a ostalu isipajte u tavu za pečenje. Dodajte 1 šolju vode, dobro pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuti na 250 stepeni....
Pečena jagnjetina u porcijamaPečena jagnjetina u porcijama
02. maj
Meso isecite na porcije, operite i osušite. U odgovarajućoj dubokoj posudi naparavite kašu od soli, aleve paprike i bibera, brašna i ulja, mešajući sve te sastojke. Potopite svaku porciju i uvaljajte u smesu. Poređajte...
Dinstana jagnjetina u đuvečariDinstana jagnjetina u đuvečari
10. okt.
Operite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli. Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....
Pečena jagnjetina u tepsijiPečena jagnjetina u tepsiji
21. okt.
Po želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona. Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova....
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetina u ekspres loncu
21. dec.
Jagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina. Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac. Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
Marinada za jagnjetinuMarinada za jagnjetinu
21. april
Neka se marinada u potpunosti ohladi pre nego što u nju stavite jagnjetinu - celo parče ili veći komad. Potopite jagnjetinu u marinadu i neka odstoji najmanje 3-4 sata....
Energetske pločice FineseEnergetske pločice Finese
08. feb.
Pokrijte dno pravougaonog pleha ili kutije papirom za pečenje, sipajte smesu preko papira i dobro je rasporedite kašikom. Pritisnite smesu dobro. Ostavite sve da se stegne na 1-2 sata i nasecite na pravougaonike....
Jagnjetina u đuvečari sa piletinomJagnjetina u đuvečari sa piletinom
27. nov.
Jagnjetina u đuvečari sa pirinčem je veoma ukusna....
Jagnjetina u air fryer-uJagnjetina u air fryer-u
31. maj
Koristimo program za šnicle na 180 stepeni 20 minuta. Na desetom minutu okrećemo jagnjetinu u air fryer-u....
Zec i jagnjetina u rerniZec i jagnjetina u rerni
15. jun
Peče se ukupno 3 sata. Prvi sat se peče na 220 stepeni. Preostala dva sata se peče na 150 stepeni. Istovremeno pečeni zec i jagnjetina postaju krhki i ukusni bez mnogo truda. Ekipa može da se skupi oko stola!...