Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se avokado daje bebama?Kako se avokado daje bebama?
29. januar
- Avokado sadrži mnogo masti, ali to ne bi trebalo da brine majku, jer beba ne mora da bude na ishrani sa malo masti, naprotiv; - Avokado je veoma dobar izvor monozasićenih masti....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Evo, više nije potrebno da se mučite i da pripremate grašak po 3 sata ili čak i više. A šta da stavite u kuvani grašak, pogledajte u galeriji gore!...
Koliko mesa može da se daje bebama?Koliko mesa može da se daje bebama?
16. dec.
Hranjenje beba ribom treba da bude od navršenih 10 meseci starosti....
Kada se daje riba bebi?Kada se daje riba bebi?
31. avgust
bude 70-80 grama, a za decu od 3 i 6 godina količina treba da bude od 120 do 140 grama; - Treba znati da je riba prilično jak alergen, pa Svetska zdravstvena organizacija preporučuje da se sa takvim namirnicama počne dok beba...
GrašakGrašak
01. mart
Vrsta graška Postoje tri poznate vrste graška: zeleni ili baštenski grašak, beli, snežni ili šećerac i njivski ili hrskavi grašak....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Ima antispazmodično dejstvo i dobro utiče na kolike kod beba i bolove u stomaku kod odraslih. Od svih delova biljke najčešće se u lekovite svrhe koriste semenke mirođije....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Od kada bebi može da se daje med?Od kada bebi može da se daje med?
27. januar
Kada jedna žena ima bebu ona mnogo pazi sa tim čime ga hrani. Naša današnja tema je o tome kada i da li med može da se daje bebi. U principu med je mnogo koristan, ali davati med bebi može biti i opasno. Znate da med...
Konzervisan grašakKonzervisan grašak
29. jun
Nakon što se grašak ohladi, poređamo ga u tegle i dolivamo ohlađeni sok od kuvanja. Zatvaramo poklopcima i sterilišemo 40 minuta, nakon čega je konzervisani grašak gotov....
Grašak veluteGrašak velute
17. mart
Kada omekša, dodajte oceđeni grašak dok se ne prodinsta i on. Dodajte maslac i ostavite da se istopi. Zatim sipajte pavlaku i mleko, promešajte i sačekajte da provri....
Grašak pireGrašak pire
02. feb.
2
Grašak stavite u lonac, stavite vodu, da se grašak skuva. Grašak procedite i ostavite od te vode 2-3 kašike. U blender ili u pasator stavite grašak i stavite koju kašiku vode u kojoj se kuvao grašak....
Grašak plakijaGrašak plakija
10. sep.
Ugrejemo ulje i u njemu izdinstamo sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i grašak. Dobro promešamo i ostavljamo sve da se dinsta oko 10 minuta....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla? Pomaže kod prehlade...
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe. Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
Grašak sa piletinomGrašak sa piletinom
28. dec.
Ne treba dugo da se prži, samo da pobeli. Dodati grašak i pržiti još kratko. Naliti vodom, dodati začine, luk i kuvati dok grašak ne omekša....
Grašak sa paradajzomGrašak sa paradajzom
29. jun
Sipajte smesu u kipući grašak, ostavite da provri. Posolite i nakon 10 minuta sklonite gotovu janiju od graška, pospite čubrom i biberom, zatvorite poklopac šerpe da se izdinsta. Prijatno uz grašak sa paradajzom....
Grašak sa junetinomGrašak sa junetinom
30. dec.
Dodati grašak, seckanu šargarepu, dva krompira isečena na kocke, suvi začin, malo bibera i 5-6 zrna kima (kim se u ovoj količini ne oseti, a dobar je protiv nadimanja). Kuvati dok grašak i kromprir ne omekšaju....
Grašak na gustoGrašak na gusto
12. feb.
Dodati grašak i dinstati sve 10 minuta, u sopstvenom soku. Začiniti i mešati dok ne ispari tečnost. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti pirjanje da grašak omekša....
Grašak sa krompiromGrašak sa krompirom
02. januar
Skuvajte grašak u slanoj vodi zajedno sa mladom šargarepom, nasečenom na krupne kolutove. Kada sve omekša ocedite povrće, ali sačuvajte bujon....
Domaći pasterizovani grašakDomaći pasterizovani grašak
03. avgust
Očistite grašak od mahuna. Zagrejte vodu u odgovarajućoj posudi. Sipajte grašak i blanširajte ga - da promeni boju. Gotov grašak kroz cediljku prelijte hladnom vodom. Sipajte grašak u čiste tegle....