Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?
17. mart
Ista ta jedinjenja se mogu naći i u kiselom kupusu....
Čorba od kiselog kupusa i povrćaČorba od kiselog kupusa i povrća
12. januar
U ulje stavljamo sitno iseckan kisei kupus da se dinsta. Redom dodajemo iseckan luk, grašak, krompir, oljušten i isečen na kockice. Sipamo alevu papriku i biber po ukusu. Dodajemo i brašno (1 kašičicu)....
Čorba od kiselog kupusa i sočivaČorba od kiselog kupusa i sočiva
01. jul
Beleška: Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, pre toga se ostavlja u vrućoj vodi oko 10 minuta. A ako nije dovoljno slan, može na kraju da se doda i so u supu....
Čorba od kiselog kupusa s pirinčemČorba od kiselog kupusa s pirinčem
08. april
Za to vreme isečemo kupus na veoma sitno i dodajemo ga u luk, da se malo zaprži. Nakon toga dodajemo univerzalni začin, sok od kupusa i vodu....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Čorba od kiselog kupusa sa kobasicomČorba od kiselog kupusa sa kobasicom
25. maj
Zagrejte sok od kupusa, zatim mu dodajte vode, tako da ukupno imate oko 1 l tečnosti, zatim dodajte iseckan kupus, kobasicu iseckanu na kolutiće, kim i kuvajte dok ne omekša....
Supa od kiselog kupusa sa pirinčemSupa od kiselog kupusa sa pirinčem
03. april
Gotova zaprška se sipa u kupus, dodaje se pirinač i kuva se još 10-15 minuta. Može da se konzumira kako vruća tako i hladna....
Sarme od kiselog kupusa sa belim sosomSarme od kiselog kupusa sa belim sosom
27. jun
Propržimo da zlataste boje, sklanjamo posudu sa ringle. U zaprženo brašno nalivamo uz neprekidno mešanje sok od kiselog kupusa pomešan sa vodom i kiselim mlekom....
Supa od kiselog kupusa na ruski načinSupa od kiselog kupusa na ruski način
27. jul
Praziluk i kupus se iseku na sitnu i prelivaju se sokom od kupusa. Posipaju se alevom paprikom, dodaje se ulje i krompir. Supa se dobro promeša i servira se hladna....
Domaća čorba od kiselog kupusa sa kobasicomDomaća čorba od kiselog kupusa sa kobasicom
28. jul
Dodajte sitno isečenu glavicu kupusa i malo vode. Izdinstajte povrće na tihoj vatri dok kupus potpuno ne omekša. S vremena na vreme dodajte po malo vode. Isecite kobasicu na kolutove i dodajte je u ostale sastojke....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesaPogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa
18. dec.
Prebacite ga u namazanu posudu, prekrijte streč folijom i ostavite da udvostruči svoj obim. Sipajte ulje u široku posudu i stavite kupus isečen na sitno. Pržite na slaboj vatri oko jedan sat, uz često mešanje....
Salata od kiselog kupusa sa jabukama i urmamaSalata od kiselog kupusa sa jabukama i urmama
22. april
Prvo sečemo kiseli kupus na sitno. Jabuke se operu, oljušte i očiste od semenki, nakon toga ih narendamo na stino renda. Urme se seku na parčiće i dodajemo ih kupusu i jabukama....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Šnicle od kiselog kupusaŠnicle od kiselog kupusa
17. dec.
Serviraju se sa sosom od belog luka ili kiselim mlekom....
Musaka od kiselog kupusaMusaka od kiselog kupusa
22. feb.
Nauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa....
Prase sa nadevom od kiselog kupusa i šunkom iz rernePrase sa nadevom od kiselog kupusa i šunkom iz rerne
05. januar
Sipamo malo tople vode i stavljamo da se peče u umerenoj rerni dok ne bude gotovo. S vremena na vreme okrećemo i mažemo maslacem, sokom od limuna i posoljenom vodom....
Hladna čorba od kiselog kupusaHladna čorba od kiselog kupusa
09. januar
Kiseli kupus isečemo sitno. Stavljamo u duboku posudu. Praziluk sečemo po dužini na četiri dela i nakon toga na komade debljine oko pola cm. Stavljamo u kupus....
Domaća pita od kiselog kupusaDomaća pita od kiselog kupusa
18. april
Isecite kupus na sitno i izdinstajte ga u ulju dok se blago ne zaprži. Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje se deli na jednake delove. Svaki deo oblikujte u lopticu....
Brza salata od kiselog kupusaBrza salata od kiselog kupusa
09. jun
Isečemo glavicu na sitno. Posipamo uljem i alevom paprikom. Serviramo direktno u posudi, pri čemu za svakoga za stolom odvojimo poseban tanjir. (^_^)...
Moja sarma od kiselog kupusaMoja sarma od kiselog kupusa
13. dec.
Vratiti u rernu još par minuta i moja sarma od kiselog kupusa je gotova....
Keto sarme od kiselog kupusaKeto sarme od kiselog kupusa
02. april
Nakon što su sarme skuvane, možete ih izvaditi iz šerpe i poređati u tepsiju i lagano zapeći keto sarme od kiselog kupusa....
Ukusna musaka od kiselog kupusaUkusna musaka od kiselog kupusa
27. jul
Ukusna musaka od kiselog kupusa je gotova....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Da bi sos bio slađi, koristi se mesnati prezreli paradajz, a od sitnijeg je sok kiseo i odgovarajući je za soseve, punjene paprike, sarme i supe....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana. Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...