Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Kako da izvučemo so iz preslanih maslina?Kako da izvučemo so iz preslanih maslina?
30. nov.
Masline spadaju u grupu najukusnijih i najkorisnijih plodova i u sebi nose mnogobrojne benefite za naše zdravlje. Svakodnevno konzumiranje maslina omogućava našem organizmu snabdevanje monozasićenim masnim kiselinama iz grupe...
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Svaka domaćica se često susreće sa problemom stvaranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite. Kako...
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneU ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hrane
28. mart
Izbor zdrave hrane je samo polovina puta ka pravilnoj ishrani. Način i vreme pripreme može da dovede do velikih razlika u tome kako je telo iskorišćava. Ima nekoliko jednostavnih promena koje poboljšavaju hranljivi potencijal...
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Šarena soŠarena so
19. maj
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Evo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavateEvo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavate
26. avgust
Nagomilavanje masnoća je jedan od najopasnijih neprijatelja svake žene, koje žele da smrašaju brzo. Gomilanje masnoće po stomaku, leđima, rukama i nogama je košmar za mnoge. Tačnije, masno tkivo na nogama i stomaku...
Tikvice četiri sira iz rerneTikvice četiri sira iz rerne
17. avgust
U njih dodajte kiselo mleko izmrvljene/izrendane sireve, so i biber po ukusu i zelene začine. Dobro promešajte. Uzmite malo pleh i namažite ga. Poređajte dva reda tikvica po dnu i fino ih namažite....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Šarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju. Recepti po kojima...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Predjelo od tikvica i sira iz rernePredjelo od tikvica i sira iz rerne
17. jul
Prvo kašikom prelivamo rolate unutra, nakon toga sipamo i preostalu smesu između tako da svuda ima ravnomerno....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite. Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira....
Iz koje hrane da nabavimo vitamin CIz koje hrane da nabavimo vitamin C
03. sep.
Vitamin C pomaže organizmu da apsorbuje gvožđe, da održi zdrava tkiva i jak imuni sistem. On je jak saveznik u našim pokušajima da izbegnemo prehladu. Preporučljiva dnevna doza vitamina C za muškarce je 90 g, a za...
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaNekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrća
30. sep.
Svi znamo da je proleće sezona u kojoj se pojavljuju najrazličitije vrste ukusnog ukusnog povrća. Trudeći se da se hranimo zdravo i da pročistimo organizam od nagomilanih masti tokom zime, posežemo sve češće za zelenim...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...