Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga.
Domaći kravlji sir je gotov....
13. januar
Kako da izvučemo so iz preslanih maslina?Masline spadaju u grupu najukusnijih i najkorisnijih plodova i u sebi nose mnogobrojne benefite za naše zdravlje. Svakodnevno konzumiranje maslina omogućava našem organizmu snabdevanje monozasićenim masnim kiselinama iz grupe...
30. nov.
Kako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom stvaranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Kako...
28. januar
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
01. nov.
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneIzbor zdrave hrane je samo polovina puta ka pravilnoj ishrani. Način i vreme pripreme može da dovede do velikih razlika u tome kako je telo iskorišćava. Ima nekoliko jednostavnih promena koje poboljšavaju hranljivi potencijal...
28. mart
Šarena soŠarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
19. maj
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Domaća šarena soRezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
11. jul
Evo kako da izbacite sve masnoće iz tela dok spavateNagomilavanje masnoća je jedan od najopasnijih neprijatelja svake žene, koje žele da smrašaju brzo.
Gomilanje masnoće po stomaku, leđima, rukama i nogama je košmar za mnoge. Tačnije, masno tkivo na nogama i stomaku...
26. avgust
Tikvice četiri sira iz rerneU njih dodajte kiselo mleko izmrvljene/izrendane sireve, so i biber po ukusu i zelene začine. Dobro promešajte.
Uzmite malo pleh i namažite ga. Poređajte dva reda tikvica po dnu i fino ih namažite....
17. avgust
Kako se pravi šarena soŠarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju.
Recepti po kojima...
03. jun
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
06. dec.
Predjelo od tikvica i sira iz rernePrvo kašikom prelivamo rolate unutra, nakon toga sipamo i preostalu smesu između tako da svuda ima ravnomerno....
17. jul
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešOdozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite.
Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira....
14. feb.
Iz koje hrane da nabavimo vitamin CVitamin C pomaže organizmu da apsorbuje gvožđe, da održi zdrava tkiva i jak imuni sistem. On je jak saveznik u našim pokušajima da izbegnemo prehladu.
Preporučljiva dnevna doza vitamina C za muškarce je 90 g, a za...
03. sep.
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaSvi znamo da je proleće sezona u kojoj se pojavljuju najrazličitije vrste ukusnog ukusnog povrća. Trudeći se da se hranimo zdravo i da pročistimo organizam od nagomilanih masti tokom zime, posežemo sve češće za zelenim...
30. sep.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul