Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Kako da brže sazri avokado?Nakon što naučite kako avokado može brže da sazri, pogledajte i neke ideje za: supe od avokada, kreme od avokada, sendviči sa avokadom....
26. nov.
Đuveč Prste da poližešDodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da banane brže sazru?Druga varijanta je da stavite pored banane zreo paradajz ili avokado - prirodni etilen iz voća će dozvoliti da brže sazru banane....
06. maj
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemDodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeAko nemate baštu, možete da posadite na balkonu u maloj sasksiji, na primer čeri paradajz, mladi luk, kornišon, čak i zelenu salatu....
07. jul
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešU sosu prodinstajte mladi luk, nanu i zelje, zajedno sa paradajz pire oko 10 minuta.
Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast"....
22. april
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.
Međutim, ako nemate dovoljno...
25. nov.
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Čeri paradajz - šta treba da znamoOvaj mali paradajz brzo sazrevaja i vrlo je neprentenciozan, tako dačeri paradajz možete da uzgajate čak i na svojoj terasi....
21. okt.
Da napravimo čeri paradajz za zimuEvo kako:
Sušeni čeri paradajz
Potrebni sastojci: 12-14 komada čeri paradajza, 1 kg soli, 1/2 kg šećera, 1 kašičica suve majčine dušice, 3 supene kašike maslinovog ulja....
17. mart
Roze paradajz - šta treba da znamoParadajz za poznavaoce pravog, autentičnog ukusa baštenskog paradajza. To je roze paradajz....
25. avgust
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoOstavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
07. okt.
Kako da filiramo bademeSvako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
01. okt.
Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
22. sep.