Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Nakon što naučite kako avokado može brže da sazri, pogledajte i neke ideje za: supe od avokada, kreme od avokada, sendviči sa avokadom....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da banane brže sazru?Kako da banane brže sazru?
06. maj
Druga varijanta je da stavite pored banane zreo paradajz ili avokado - prirodni etilen iz voća će dozvoliti da brže sazru banane....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeKako da nateramo dete da jede voće i povrće
07. jul
Ako nemate baštu, možete da posadite na balkonu u maloj sasksiji, na primer čeri paradajz, mladi luk, kornišon, čak i zelenu salatu....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
U sosu prodinstajte mladi luk, nanu i zelje, zajedno sa paradajz pire oko 10 minuta. Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast"....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Ovaj mali paradajz brzo sazrevaja i vrlo je neprentenciozan, tako dačeri paradajz možete da uzgajate čak i na svojoj terasi....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Evo kako: Sušeni čeri paradajz Potrebni sastojci: 12-14 komada čeri paradajza, 1 kg soli, 1/2 kg šećera, 1 kašičica suve majčine dušice, 3 supene kašike maslinovog ulja....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
Paradajz za poznavaoce pravog, autentičnog ukusa baštenskog paradajza. To je roze paradajz....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Svako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...