Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Prvo treba da ih operemo i dobro osušimo. Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Postupak se ponavlja dok se grašak u potpunosti ne osuši, a za to je potrebno oko nedelju dana (u zavisnosti od klimatskih uslova). Zatim ga možete čuvati u papirnim kseicama na suvom mestu....
Osušite šljive za zimuOsušite šljive za zimu
18. sep.
Takođe, treba da budete sigurni da je kožica šljive u potpunosti čista, jer kada se osuši, teško će moći da se opere i očisti od nakupljene prljavštine....
Osušite voće za zimuOsušite voće za zimu
18. sep.
Ako hoćete da sušite jabuke, onda treba da izaberete čvršće jabuke ( to ujedno važi za sve vrste voća), da ih dobro operete i zatim da ih isečete na kriške....
Kako da sačuvamo jabuke za zimu?Kako da sačuvamo jabuke za zimu?
22. maj
Naravno, jabuke možemo konzervirati i na taj način ih sačuvati u obliku soka od jabuke,slatka od jabuke, marmelade, pirea ili vina....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Ako želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Pre nego što poređate grožđe, treba da odvojite svako osušeno, gnilo ili nerazvijeno zrno. Odvojite uz pomoć makaza da se ne cedi sok na zdrava zrna....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Izvadite jabuke i osušite ih. Kada u karamelu počnu da se prave mehurići, proverite da li je gotov, tako što ćete kapnuti jednu kap na tanjir. Ako se ne razliva, onda je karamel gotov....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Čeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Sazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Ne puštajući da se voće osuši, umotajte u celofan i stavite u zamrzivač. Ova metoda je prikladna za punjenje i pečenje jabuka u rerni....
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Od sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola. Ostavite da odstoji....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu. Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva....