Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da osušimo papriku za zimuDa biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
25. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da sačuvamo tikvice za zimuPrvo treba da ih operemo i dobro osušimo. Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da sačuvamo grašak za zimuPostupak se ponavlja dok se grašak u potpunosti ne osuši, a za to je potrebno oko nedelju dana (u zavisnosti od klimatskih uslova). Zatim ga možete čuvati u papirnim kseicama na suvom mestu....
21. sep.
Osušite šljive za zimuTakođe, treba da budete sigurni da je kožica šljive u potpunosti čista, jer kada se osuši, teško će moći da se opere i očisti od nakupljene prljavštine....
18. sep.
Osušite voće za zimuAko hoćete da sušite jabuke, onda treba da izaberete čvršće jabuke ( to ujedno važi za sve vrste voća), da ih dobro operete i zatim da ih isečete na kriške....
18. sep.
Kako da sačuvamo jabuke za zimu?Naravno, jabuke možemo konzervirati i na taj način ih sačuvati u obliku soka od jabuke,slatka od jabuke, marmelade, pirea ili vina....
22. maj
Kako da osušimo slinavke?Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
10. mart
Kako da osušimo bosiljakUkoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
03. dec.
Kako da osušimo mirođiju?Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
22. sep.
Kako da osušimo jujubuU dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši.
Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
25. feb.
Kako da osušimo šljiveAko vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu.
Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
12. feb.
Kako da osušimo smokveAko želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
22. januar
Kako da osušimo breskveAko vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni.
Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
03. mart
Da sačuvamo grožđe za zimuPre nego što poređate grožđe, treba da odvojite svako osušeno, gnilo ili nerazvijeno zrno. Odvojite uz pomoć makaza da se ne cedi sok na zdrava zrna....
25. maj
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIzvadite jabuke i osušite ih. Kada u karamelu počnu da se prave mehurići, proverite da li je gotov, tako što ćete kapnuti jednu kap na tanjir. Ako se ne razliva, onda je karamel gotov....
27. feb.
Kako da osušite urmeZatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta.
U rerni
Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
15. dec.
Da napravimo čeri paradajz za zimuČeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...
17. mart
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeSazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
30. januar
Zašto i kako da zamrznemo jabukeNe puštajući da se voće osuši, umotajte u celofan i stavite u zamrzivač. Ova metoda je prikladna za punjenje i pečenje jabuka u rerni....
27. dec.
Karfiol za zimuOd sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola.
Ostavite da odstoji....
02. feb.
Masline za zimuDrvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
03. feb.
Paradajz za zimuParadajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu.
Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva....
05. okt.