Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Recept za pečeno pile sa začinskim biljem Namirnice: 1 celo pile 1 kašika maslaca 1 struk ruzmarina 1 struk korijandera 1 struk peršuna po 10 listova mente i bosiljka 1 prstohvat kumina 3 čena belog luka Priprema...
Svinjska džigerica pečena na lukuSvinjska džigerica pečena na luku
23. nov.
Izvadi se posuda i džigerica se okreće. Soli se i ponovo se vraća u rernu da se zapeče i sa druge strane. Tako pripremljena, pečena džigerica postaje mnogo sočna i ukusna....
Pržena pileća džigericaPržena pileća džigerica
04. nov.
Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite solju po ukusu i dodajte malo bibera. Možete koristiti samo so, a nakon skidanja sa vatre da pospete biberom....
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaŠta ne treba da jedete tokom dojenja
31. januar
Namirnice koje sadrže gvožđe uključuju školjke, integralna zrna, džigericu, zeleno lisnato povrće kao što su spanać i zelena salata, i crveno meso. Oni će pomoći da se popune ove zalihe....
Pileća džigerica u pavlaciPileća džigerica u pavlaci
21. nov.
Kad dobije stakkastu boju, dodati pileću džigericu, izmešati, propržiti, dolivajući po malo vode. Dodati brašno, uliti pavlaku za kuvanje, mleko i sve izmešati. Ukrčkati do željene gustine....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Ako hoćete da pečete džigericu, nemojte je prelvati hladnom vodom za vreme pečenja, jer će postati tvrda i suva. Možete je preliti zagrejanim bujonom, ali je potrebno da on bude neslan....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Dno kalupa obložite papirom za pečenje i nakon toga namažite masnoćom i brašnom ili namažite sprejem za pečenje. Vaša torta će zagarantovano izaći cela....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Sočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju: Pileće trtice sa medom i senfom 500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ...
Pileća džigerica u belom vinuPileća džigerica u belom vinu
07. sep.
Džigericu ostaviti u marinadi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon toga, džigericu osušiti i upržiti na zagrejanom ulju. Dodati nasečene paprike, crni i beli luk. Dodati i đumbir....
Pileća džigerica sa zelenom paprikomPileća džigerica sa zelenom paprikom
09. januar
Pileće džigerice očistite, operite i stavite ih u pleh sa malo masnoće. Pecite džigericu dok ne bude gotovo (oko 15-20 minuta)....
Pileća džigerica na seoski načinPileća džigerica na seoski način
17. feb.
2
U istom tiganju stavite da se isprži luk iseckan na polumesece, dodajte šargarepu sasvim sitno izrendanu i pečurke isečene na pola. Pospite biberom i dodajte sitno isečene pečene paprike. Zalijte crnim vinom....
Teleća džigerica pečen u kesiTeleća džigerica pečen u kesi
30. dec.
Operemo džigericu i sklanjamo omotač. Sečemo je na kocke i stavljamo u kesu za pečenje. Sečemo luk i paprike i stavljamo u džigericu. Rendamo šaragrepu i dodajemo i nju....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Bundeva sadrži velike količine korisnih materija, koje su neophodne organizmu, pa zato treba da bude obavezan deo ishrane čoveka, koji vodi računa o svom zdravlju i hrani se zdravo. Neki će reći da bundeva nije mnogo...
Pileća džigerica sa povrćem iz rernePileća džigerica sa povrćem iz rerne
04. okt.
Pileća džigerica sa povrćem iz rerne je sjajna....
Pileća džigerica sa lukom i jajimaPileća džigerica sa lukom i jajima
21. feb.
Kada luk svene, izručiti ga ili pomeriti u kraj tiganja, pa dodati džigericu i pržiti je na umerenoj vatri, da sa svih strana promeni boju i počne blago da rumeni....
Brzo pripremljena pileća džigerica u tiganjuBrzo pripremljena pileća džigerica u tiganju
25. dec.
Nakon toga vratite džigerice, posolite sa malo sili, dodajte čubar, biber i alevu papriku. Pržite sve zajedno još 2-3 minuta i sklonite sa vatre. Brzo pripremljena pileća džigerica u tiganju je fantastično meze!...
Ukusna pileća džigerica na seoski načinUkusna pileća džigerica na seoski način
04. feb.
Začiniti ostalim začinima i dodati džigericu u sos. Sipati sve u posudu za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Servirati toplo, a po želji dekorisati seckanim peršunom....
Pileća džigerica sa povrćem i kačkavaljemPileća džigerica sa povrćem i kačkavaljem
16. mart
Očistite, operite i osušite džigericu. Malo posolite i uvaljajte u brašno. Džigericu stavite među povrće. Jelo stavite u rernu da se zapeče 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i posipajte preko rendan kačkavalj....
Pileća džigerica sa lukom iz mikrotalasnePileća džigerica sa lukom iz mikrotalasne
23. feb.
Džigericu probušiti štapićem i sjedniti sa lukom i masnoćom. Ostaviti da omekšaju 2-3 minuta u mikrotalasnoj, koja je postavljena na najveću snagu, i promešati jedanput....
Pileća džigerica sa pirinčem i prelivomPileća džigerica sa pirinčem i prelivom
09. feb.
Dobro promešajte i ovim prelivom zalijte džigericu. Vratite u rernu dok jelo ne dobije zlatnu boju....
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Lakše je pripremiti celo pečeno pile nego da ga sečeš i pripremaš posebno u delovima. Finese i trikovi za dobar ukus ne nedostaju i ovde. Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta! 1....