Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Recept za pečeno pile sa začinskim biljem
Namirnice:
1 celo pile
1 kašika maslaca
1 struk ruzmarina
1 struk korijandera
1 struk peršuna
po 10 listova mente i bosiljka
1 prstohvat kumina
3 čena belog luka
Priprema...
05. avgust
Svinjska džigerica pečena na lukuIzvadi se posuda i džigerica se okreće. Soli se i ponovo se vraća u rernu da se zapeče i sa druge strane. Tako pripremljena, pečena džigerica postaje mnogo sočna i ukusna....
23. nov.
Pržena pileća džigericaDžigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite solju po ukusu i dodajte malo bibera. Možete koristiti samo so, a nakon skidanja sa vatre da pospete biberom....
04. nov.
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaNamirnice koje sadrže gvožđe uključuju školjke, integralna zrna, džigericu, zeleno lisnato povrće kao što su spanać i zelena salata, i crveno meso. Oni će pomoći da se popune ove zalihe....
31. januar
Pileća džigerica u pavlaciKad dobije stakkastu boju, dodati pileću džigericu, izmešati, propržiti, dolivajući po malo vode.
Dodati brašno, uliti pavlaku za kuvanje, mleko i sve izmešati. Ukrčkati do željene gustine....
21. nov.
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko hoćete da pečete džigericu, nemojte je prelvati hladnom vodom za vreme pečenja, jer će postati tvrda i suva. Možete je preliti zagrejanim bujonom, ali je potrebno da on bude neslan....
06. mart
Kako da koristimo papir za pečenjeDno kalupa obložite papirom za pečenje i nakon toga namažite masnoćom i brašnom ili namažite sprejem za pečenje. Vaša torta će zagarantovano izaći cela....
31. maj
Kako da spremite ukusne pileće trticeSočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju:
Pileće trtice sa medom i senfom
500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ...
01. okt.
Pileća džigerica u belom vinuDžigericu ostaviti u marinadi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje.
Nakon toga, džigericu osušiti i upržiti na zagrejanom ulju.
Dodati nasečene paprike, crni i beli luk.
Dodati i đumbir....
07. sep.
Pileća džigerica sa zelenom paprikomPileće džigerice očistite, operite i stavite ih u pleh sa malo masnoće. Pecite džigericu dok ne bude gotovo (oko 15-20 minuta)....
09. januar
Pileća džigerica na seoski načinU istom tiganju stavite da se isprži luk iseckan na polumesece, dodajte šargarepu sasvim sitno izrendanu i pečurke isečene na pola. Pospite biberom i dodajte sitno isečene pečene paprike. Zalijte crnim vinom....
17. feb.
2
Teleća džigerica pečen u kesiOperemo džigericu i sklanjamo omotač. Sečemo je na kocke i stavljamo u kesu za pečenje.
Sečemo luk i paprike i stavljamo u džigericu. Rendamo šaragrepu i dodajemo i nju....
30. dec.
Kako da spremimo pečenu bundevuBundeva sadrži velike količine korisnih materija, koje su neophodne organizmu, pa zato treba da bude obavezan deo ishrane čoveka, koji vodi računa o svom zdravlju i hrani se zdravo.
Neki će reći da bundeva nije mnogo...
27. feb.
Pileća džigerica sa lukom i jajimaKada luk svene, izručiti ga ili pomeriti u kraj tiganja, pa dodati džigericu i pržiti je na umerenoj vatri, da sa svih strana promeni boju i počne blago da rumeni....
21. feb.
Brzo pripremljena pileća džigerica u tiganjuNakon toga vratite džigerice, posolite sa malo sili, dodajte čubar, biber i alevu papriku. Pržite sve zajedno još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.
Brzo pripremljena pileća džigerica u tiganju je fantastično meze!...
25. dec.
Ukusna pileća džigerica na seoski načinZačiniti ostalim začinima i dodati džigericu u sos.
Sipati sve u posudu za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Servirati toplo, a po želji dekorisati seckanim peršunom....
04. feb.
Pileća džigerica sa povrćem i kačkavaljemOčistite, operite i osušite džigericu. Malo posolite i uvaljajte u brašno. Džigericu stavite među povrće.
Jelo stavite u rernu da se zapeče 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i posipajte preko rendan kačkavalj....
16. mart
Pileća džigerica sa lukom iz mikrotalasneDžigericu probušiti štapićem i sjedniti sa lukom i masnoćom.
Ostaviti da omekšaju 2-3 minuta u mikrotalasnoj, koja je postavljena na najveću snagu, i promešati jedanput....
23. feb.
Pileća džigerica sa pirinčem i prelivomDobro promešajte i ovim prelivom zalijte džigericu. Vratite u rernu dok jelo ne dobije zlatnu boju....
09. feb.
Saveti za pečenje celog piletaLakše je pripremiti celo pečeno pile nego da ga sečeš i pripremaš posebno u delovima. Finese i trikovi za dobar ukus ne nedostaju i ovde. Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!
1....
23. mart