Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Preliv od senfa sa limunomPreliv od senfa sa limunom
27. april
1
Dobro umutite senf sa sokom od limuna, dodajte prstohvat kima, so i biber. Po želji, dobijeni preliv možete razrediti sa malo pilećeg bujona. Može se koristiti za salate od krompira i sa pilećim mesom....
Šnicle sa sosom od senfa i pavlakeŠnicle sa sosom od senfa i pavlake
20. jun
Dodajte belo vino i promešajte, da se odlepe svi karamelizovani komadići, koji su ostali od prženja mesa. Dodajte pavlaku i senf i promešajte dobro, da se dva sastojka pomešaju....
Pastrmka sa sosom od senfa i limunaPastrmka sa sosom od senfa i limuna
24. avgust
Pastrmka sa sosom od senfa i limuna je gotova....
Šnicle u sosu od senfa i pavlakeŠnicle u sosu od senfa i pavlake
19. nov.
2
U masnoću od prženja dodati supu ili vodu, dodati neutralnu pavlaku i promešati.-Kisele krastavce iseći na kockice pa ih ubaciti u sos i promešati. Dodati senf i peršuni kratko prokrčkati....
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaKotleti od ajkule u sosu od senfa i meda
20. jun
Poklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola. Skinite tiganj sa vatre i dodajte prethodno pomešan senf, med i 1 supenu kašiku maslaca....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Sos od senfa sa mirođijom za lososaSos od senfa sa mirođijom za lososa
26. jul
Sve izmešati i ostaviti 15 minuta da se ukusi sjedine. Sos od senfa sa mirođijom pogodan je za garniranje usoljenog i pečenog lososa. Njime možete premazati i svežeg lososa i ispeći ga u rerni....
Pileći bataci sa sosom od senfa i topljenog siraPileći bataci sa sosom od senfa i topljenog sira
25. avgust
Ugrejte ulje na jakoj vatri i pržite batake po 2-3 minuta sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz ulja u posebnu posudu. Stavite u tiganj maslac, senf i pola bujona....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima. Paradajz sok će vam osigurati vitamine...
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove je veoma jednostavan za pripremu, a tokom leta je veoma prijatan i aromantičan način da izađete na kraj sa vrućinama. Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi...
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda. Nezamenljiva...
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana. Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
Kako da uklonimo mrlje od čokolade?Kako da uklonimo mrlje od čokolade?
16. feb.
1
Nakon navedenog vremena, uklonite preostalo mleko mekom stranom sunđera i zatim ponovite postupak. Takođe pogledajte kako ukloniti mrlje od senfa i uklanjanje mrlja od krvi....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Operite ruke, dobro ih osušite, uklonite prstenje da se testo ne bi zalepilo za njih i da oni ne poremete njegovo glatko mešenje!...
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeKako da pomognemo sebi korama od dunje
15. jul
Dunja je ćesto nazivana Zlatna jabuka i najstarije je voće poznato čoveku. još je Homer govorio o neobičnom voćnom drvetu u vrtovima Hisperida. Pre 2600 godina čovek je upoznao ovaj magični prirodni dar i saznao je o njegovim...
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Za njega vam je potrebno 1 supena kašika pirinčanog sirćeta, 2 kašičice ljutog senfa, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice šećera, 4 supene kašike soja sosa, prstohvat belog bibera, 3 supene kašike ulja od kikirikija i 1 supena...
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
Pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkamaPileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama
06. mart
Servirajte pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama sa povrćem, dinstanim na pari!...
Sos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkomSos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkom
04. avgust
Dodajte 1 kašičicu belog senfa, 1 kašiku dižon senfa, 1 kašičicu meda, sok od pola limuna i dobro promešajte. Začinite fino mlevenim semenom korijandera i sušenim origanom....
Zec u sosu od senfaZec u sosu od senfa
17. okt.
Istrljajte zečetinu senfom i ostavite je na hladnom mestu da upije ukus. Ugrejte maslac i ulje u dubokom tiganju i dodajte zečetinu. Pržite je do zlatne boje i nakon toga je prebacite u pleh....