Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Kako čuvati hranuKako čuvati hranu
14. sep.
Sledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu. Šta čuvati? Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete. Nema smisla čuvati nešto što Vam nije po ukusu....
Šarena soŠarena so
19. maj
Svi začini zajedno sa solju prema ukusu i kurkuruznim brašnom se samelju fino mašinom za mlevenje. Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Kako čuvati različito voćeKako čuvati različito voće
06. maj
Trnjine se čuvaju u tankom sloju u sanducima, smeštenim u hladnoj i provetrenoj prostoriji. Na taj način se mogu čuvati do mesec dana....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Zelenilo zamrznuto u zamrzivaču može se čuvati dosta dugo, a nema garancije da ćete zapamtiti u kojoj vrećici šta čuvate....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Sve se dobro izmeša u posudi i onda može dugo da se čuva u tegli. Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja". To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Na taj način se neće izgubiti ukusni sokovi za vreme kuvanja, a isto tako će ostati sočno, i čuvaće se zajedno sa svojim kvalitetom ukusa i korisnim sastojcima....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Ovo se odnosi ne samo na pranje ruku pre kuvanja, već i na pravilnu obradu proizvoda. U sledećim redovima vam govorimo kako da pravilno operete zelene začine i da li to treba da radite....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite...
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila; 9....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Toplo dimljena riba se pokvari za oko tri dana, a hladno dimljena može da izdrži i do mesec dana ako se čuva na temperaturi od -4 stepena....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Šarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju. Recepti po kojima...
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Čuvajte posudu u frižideru. Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti. Sam recept za pečeno pile u rerni...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....