Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se čiste škampi?Ako i vi volite škampe, preporučujemo da probate neke od ovih recepata:
- škampi na tiganju;
- testenina sa škampima;
- škampi sa pirinčem....
20. sep.
1
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se konzumiraju koktel škampiKako da jedemo škampe
Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja....
15. avgust
Kako se blanšira krompirSvo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
11. maj
Tigrasti škampi u maslacuTigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu.
U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
08. jul
Škampi u sosu ČimičuriKada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite.
Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
05. mart
Škampi u kokosovom mlekuKada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko!
Sada pržite škampe....
21. jun
Škampi sa đumbiromPošto je ovu veličinu škampa teško pronaći sveže ili ohlađene, kupujem ih zamrznute i ostavljam da se odmrzavaju obavezno u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi....
13. jul
Škampi sa tikvicamaŠkampi mogu da se spremaju u omotačima, ali pro kuvanju kod kuće oljuštim ih da ne bih pri jelu progutala neki ostatak peska, a strašno je kad su masni sa sosom, polepe se po rukama....
16. nov.
Škampi sa limunomTreba da se mešaju i okreću često.
Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun.
Sve se meša.
Škampi sa limunom su gotovi....
28. dec.
Škampi na žaruŠkampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati.
Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
07. sep.
Škampi iz tiganjaŠkampi se pripremaju veoma brzo, nakon sedam minuta ih možete skinuti sa ringle, da dobro upiju beli luk.
Ja ih mešam malo više. Posipaju se iseckanom mirođijom.
Servira se sa čašom Šardonea!...
18. avgust
Kraljevski škampi u vok tiganjuVratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi.
Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
25. avgust
Škampi u slatko-kiselom sosuPoređajte škampe u odgovarajući tanjir.
Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije.
Prijatno!...
30. dec.
Škampi na sečuanski načinKada se plamen ugasi, dodajte maslac.
Očistite beli luk i izgnječite ga unutra.
Ostavite na kratko na vatri i sklonite. Prebacite škampe na sečuanski način na tanjir i pospite ih svežom mirođijom....
05. avgust
Pikantni škampi na tiganjuOčistite škampe i obavezno odstranite crnu lentu, koja se nalazi na njima odozgo. Operite ih temeljno.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i ubacite unutra ljuspe aleve paprike....
07. sep.
Pohovani škampi sa susamomIspržite ih i pomešajte sa sosom, koji se sprema tako što se pomešaju svi sastojci.
Pohovani škampi sa susamom su gotovi....
01. jul
Škampi uz crveno vinoSačekajte nekoliko minuta i vratite škampe.
Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne.
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
28. avgust
Škampi na ruski načinOperemo pažljivo škampe i sipamo u vrelu vodu u koju smo stavili maslac, kriške limuna i pivo.
Kuvamo 5-6 minuta i ocedimo.
Za samo nekoliko minuta Škampi na ruski način su gotovi....
07. jun
Škampi sa belim lukomPojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta.
Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
05. januar