Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Svinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
U nekim zemljama tradicija nalaže da se na uskršnju trpezu uz ofarbana jaja nalazi i Uskršnji kolač - milibrot. To je ukusan proizvod od testa, mekan poput oblaka, od kojeg možete samo da poližete prste....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Uskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima. Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Ostavite smesu sat vremena. Uzmete parče mesa, koje ste odabrali, i dobro ga operite pod jakim mlazom hladne vode. Upijte vodu krpom....
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Moguće je pečenje više plehova u isto vreme, pa za male kolače koristite rernu na vrući vazduh....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Kako se plete uskršnji kolač?Kako se plete uskršnji kolač?
03. maj
Internet je prepun recepata posvećenih mešenju uskršnjih kolača, koje može da uradi svako ko ima strpljenja i malo više slobodnog vremena....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
U trećem satu možete da proverite meso i da procenite koliko mu je još vremena potrebno da se skuva. Tako procenite vreme da ne bude više od tri otvaranja rerne....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Kada ukrašavate kolače šećernom glazurom, sačekajte da se potpuno osuši pre nego što odložite kolače....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
Uskršnji kolač sa spanaćemUskršnji kolač sa spanaćem
28. jun
Oformljeni uskršnji kolačići se stavljaju u posudu za pečenje postavljenu papirom i ostavljaju se da narastu ponovo oko 40 minuta....
Uskršnji kolač sa kremomUskršnji kolač sa kremom
06. jun
Uskršnji kolač stavite u odgovarajući pleh prethodno namazan ili obložen papirom za pečenje. Ostavite ponovo da nadođe oko sad vremena na toplom, bez promaje. 8....
Uskršnji kolač sa orasimaUskršnji kolač sa orasima
29. dec.
Ispletite po tri pletenice i oblikujte uskršnje kolače u posudi za pečenje. Namažite odozgo žumancem, pospite kristal šećerom i garnirajte orasima. Ostavite da ponovo naraste....
Uskršnji kolač sa ratlukomUskršnji kolač sa ratlukom
01. feb.
Gotove uskršnje kolače ostavite da narastu, nakon čega namažite umućenim žumancem sa malo mleka, odozgo stavite ratluke, pospite šećerom i filiranim bademima....
Uskršnji kolač sa pavlakomUskršnji kolač sa pavlakom
14. maj
Umutite jaje sa pavlakom, kvascem, maslacem i prosejanim brašnom, dodajte po malo dok ne dobijete meko i elastično testo za uskršnji kolač koje se ne lepi....