Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako napraviti božićne kolače koji se ne suše

Kako napraviti božićne kolače koji se ne suše

Kako da napravimo božoćne kolače koji se ne suše

Nema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Dobro je znati kako ih pravilno spremiti da se ne bi osušili. Pečenje božićnih kolačića nije samo mešenje testa, sečenje oblika i zatim pečenje.

Božićni kolačići su mnogo više od toga. Njihova aroma stvara osećaj praznika, udobnosti i topline. Ne postoji utvrđen način za pravljenje kolača koji se ne suše.

Sve zavisi od njihovog skladištenja. U ovom članku ćemo saznati koje vrste kolača se mogu skladištiti zajedno, koji način skladištenja odabrati i u kojim kontejnerima ih čuvati.

Ako volite tvrde i hrskave kolače poput orasnica i medenjaka, obavezno ih ostavite da se potpuno ohlade pre nego što ih odložite u posudu koju ste odabrali za čuvanje. Kada se potpuno ohlade, potrebno ih je staviti na suvo mesto gde nema vlage, inače će omekšati.

Ako se nisu potpuno ohladili, u posudi u kojoj će se čuvati stvoriće se kondenzacija, a kao što smo već rekli, omekšaće i više neće biti hrskavi. Kutije u koje ćete čuvati svoje kolače mogu biti od različitih vrsta materijala.

Međutim, potrebno je složiti kolače veoma blizu, što će smanjiti količinu kiseonika. Što je više prostora između kolača, to će više vlage biti u posudi.

Ako ste odlučili da napravite ukrašene božićne kolačiće, takođe treba da budete veoma pažljivi sa njihovim skladištenjem. Kada ukrašavate kolače šećernom glazurom, sačekajte da se potpuno osuši pre nego što odložite kolače. Ovde je važno znati da kada se ukrašeni kolači ređaju u kutiju, između svakog reda treba staviti list papira da bi se ukras zadržao na njima.

Prilikom pravljenja kolača sa čokoladnom glazurom ne bi trebalo da dođe do naglih promena temperature kako bi se duže održali svežim.

Božićni kolači

Ako želite da se vaši meki božićni kolačići ne osuše dok "čekaju", možete ih čuvati u kutijama. Za ove vrste kolača potreban je uži kontejner za čuvanje. Međutim, ako ga nemate, možete staviti parče jabuke u posudu u kojoj ih čuvate.

Jabuka deluje kao prirodni hidratant. Međutim, ako je posuda dobro napunjena kolačima, nema potrebe da stavljate parče jabuke. Jedan od načina da sačuvate slatke mekane kolače je da ih umotate u foliju i čuvate u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest