Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Čokoladni krem napravite tako što ćete ga rastopiti na pari. Maskarpone i umućenu pavlaku pomešajte i mešajte sve dok smesa ne postane glatka. U njih dodajte ohlađenu čokoladu....
ČokoladaČokolada
21. avgust
Rok trajanja i čuvanje čokolade Po pravilu, rok trajanja čokolade je 6 meseci za čokolade koje nisu punjene i 3 meseca za punjene čokolade, Takođe, mogu se naći i čokolade koje imaju rok trajanja 12 - 18 meseci....
Čokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslacaČokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslaca
15. feb.
U drugu posudu na vatri stavljamo maslac, šećer i kakao sa malo vode i mešamo dok se maslac i šećer ne rastope. Kad kolač bude gotov, prelivamo ga glazurom i ukrašavamo kokosovim brašnom....
Topla čokolada u mikrotalasnojTopla čokolada u mikrotalasnoj
08. maj
U čašu za čaj izlomite čokoladu, prelijte mlekom i stavite na 1 minut na maksimalnu jačinu, promešajte i stavite na još 1 minut....
Torta Čokolada i ružeTorta Čokolada i ruže
25. mart
Rastopite čokoladni krem i prelijte tortu. Ugrejte čokoladu za ruže na pari. Dodajte glukozu. Umesite dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite čokoladno testo u providnu foliju i ohladite ga u frižideru....
Čokolada sa jagodamaČokolada sa jagodama
19. avgust
Kada vidite da su jagode suve, izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade u plehu. Dok se jagode hlade pripremite domaću čokoladu....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Bela čokoladaBela čokolada
12. sep.
Bela čokolada je proizvod čokolade, pa se zvanično ne može nazvati čokoladom. Ima bledo žutu boju, sličnu slonovoj kosti. Bela čokolada se pravi na skroz drugačiji način od crne i mlečne čokolade....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Topla čokolada s crnim vinomTopla čokolada s crnim vinom
12. sep.
Vino se stavi na ringlu da provri. Nakon što je dovoljno vruće sipa se u čokoladnu smesi uz neprestano mešanje. Ponovo se stavlja na ringlu da provri. Gotova čokolada se sipa u visoku čašu....
Domaća čokolada sa rižomDomaća čokolada sa rižom
01. nov.
Na pari otopiti maslac i čokoladu, dodati šećer i pirinač. Celu masu staviti u posudu obloženu aluminijum folijom, prekriti i držati u frižideru 8 sati. Vaša domaća čokolada sa rižom je spremna!...
Čokolada sa ekspandiranim pirinčemČokolada sa ekspandiranim pirinčem
21. nov.
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, dodati u šerpu i mešati dok se čokolada ne otopi. Šerpu skloniti sa vatre i umešati ekspandirani pirinač, pa dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili....
Topla čokolada sa plazmomTopla čokolada sa plazmom
01. feb.
Na laganoj vatri mešati dok se smesa ne zgusne. Staviti sa strane 10 minuta. U čašu sipati kašičicu plazme, pa red čokolade i tako do vrha čaše. Možete servirati uz šlag ko voli....
Domaća čokolada sa medomDomaća čokolada sa medom
26. mart
Dobijenu čokoladnu masu sipajte u pravougaoni oblik i ostavite je da se ohladi i da očvrsne. Sadržaj kakaoa u ovoj domaćoj čokoladi je 77%. Domaća čokolada sa medom je gotova....
Topla čokolada sa šlagomTopla čokolada sa šlagom
11. feb.
Priprema napitka: U šerpu uliti 900 ml mleka, dodati čokoladu za kuvanje i staviti šerpu na vatru. Kuvati dok mleko ne provri i dok se čokolada ne rastopi....
Topla čokolada sa konjakomTopla čokolada sa konjakom
04. nov.
Čokolada se namrvi na parčiće. Mleko se zagreva, ali ne da provri, dodaje se čokolada i uz neprestano mešanje se rastvara. Sklanja se sa ringle, dodaje se šećer i konjak i sve se promeša....
Topla čokolada sa rumomTopla čokolada sa rumom
10. jun
Rum i čokolada se pomešaju u zagrejanoj čaši. Prelivaju se pavlakom i posipaju se čokoladnim mrvicama. Recept za toplu čokoladu sa rumom je gotov. Eto imamo aromatičan topli napitak....
Topla čokolada sa tahinijemTopla čokolada sa tahinijem
21. maj
Isecite na sitno čokoladu i stavite je u duboku posudu, dodajte kakao. Kada se mleko sa tihinijem zagreje dovoljno, sipajte pola smese u posudu sa čokoladom i mešajte dok se čokolada ne istopi potpuno od toplote....
Topla čokolada sa amaretomTopla čokolada sa amaretom
10. dec.
Kad se rastopi smanjite vatru i dodajte čokoladu, mešajte dok se ne dobije homogena semesa. 3. U odvojenoj čaši mleka rastvorite skrob tako da nema grudvica. Sipajte ga lagano u čokoladnu s, esu. 4....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
I obična čokolada će vam biti dovoljna da završite posao, jer se sa njom lakše radi. Najvažnije je da ona bude dobro temperirana, što znači da ne bude ni previše tvrda, ni previše mekana....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...