Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha....
07. okt.
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Koliki je rok trajanja želatinaVeruje se da je rok trajanja želatina praktično neograničen, ako se čuva u kvalitetnom zatvorenom pakovanju na temperaturi od 15-25°C....
03. feb.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Koliki je rok trajanja adaptiranog mleka?Koliko dugo pripremljena flašica adaptiranog mleka može da se koristi za bebu ako se ostavi na sobnoj temperaturi?...
21. okt.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Reč akvafaba je opšteprihvaćeni naziv za tečnost koju bacamo na početku pripreme pasulja ili drugih mahunarki kao što su leblebije. Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko...
04. dec.
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Na ovaj način možete da je čuvate u frižideru bez opasnosti da čokolada pobeli....
22. okt.
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusda kiselom kupusu dodate kiselo voće ili plodove, to će mu produžiti rok trajanja....
20. dec.
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 je vitamin rastvorljiv u mastima koji je otkriven 1929. godine. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi. On je potreban i za lakšu i pravilnu apsorpciju kalcijuma u organizmu što sa svoje strane...
16. mart
Koji je rok trajanja jaja?Jaja se najbolje čuvaju ako se drže u hladnoj sobi ili frižideru.
U zavisnosti od roka trajanja i kvaliteta, kokošja jaja su podeljena u 2 vrste....
03. nov.
Koji je rok trajanja kompota?Pored toga, rok trajanja već pripremljenog kompota zavisi i od mesta na kome se čuva....
17. april
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Višak se izlučuje urinom ili čuva u jetri do 1 godine.
Najveći rizik od viška ovog vitamina imaju starije osobe, vegani i vegetarijanci, kao i osobe koje uzimaju određene lekove....
12. april
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanBosiljak je pikantan začin koji je popularan u gotovo celom svetu i korisna biljka koja blagotvorno utiče na ljudsko zdravlje. Osim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas...
09. sep.
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuTo je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice. Ova činjenica, naravno, nema ništa zajedničko sa njihovim kvalitetom....
10. januar
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeUlje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine....
18. mart
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
27. januar
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeMožete da pripremite marinirani luk koji ima duži rok trajanja. Marinada se priprema u stklenoj ili keramičkoj posudi i uključuje sirće, so, šećer i druge začine, prema vašem ukusu....
30. nov.