Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Koliki je rok trajanja želatinaKoliki je rok trajanja želatina
03. feb.
Veruje se da je rok trajanja želatina praktično neograničen, ako se čuva u kvalitetnom zatvorenom pakovanju na temperaturi od 15-25°C....
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
Koliki je rok trajanja adaptiranog mleka?Koliki je rok trajanja adaptiranog mleka?
21. okt.
Koliko dugo pripremljena flašica adaptiranog mleka može da se koristi za bebu ako se ostavi na sobnoj temperaturi?...
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Reč akvafaba je opšteprihvaćeni naziv za tečnost koju bacamo na početku pripreme pasulja ili drugih mahunarki kao što su leblebije. Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko...
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Na ovaj način možete da je čuvate u frižideru bez opasnosti da čokolada pobeli....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
da kiselom kupusu dodate kiselo voće ili plodove, to će mu produžiti rok trajanja....
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Vitamin K2 je vitamin rastvorljiv u mastima koji je otkriven 1929. godine. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi. On je potreban i za lakšu i pravilnu apsorpciju kalcijuma u organizmu što sa svoje strane...
Koji je rok trajanja jaja?Koji je rok trajanja jaja?
03. nov.
Jaja se najbolje čuvaju ako se drže u hladnoj sobi ili frižideru. U zavisnosti od roka trajanja i kvaliteta, kokošja jaja su podeljena u 2 vrste....
Koji je rok trajanja kompota?Koji je rok trajanja kompota?
17. april
Pored toga, rok trajanja već pripremljenog kompota zavisi i od mesta na kome se čuva....
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?
12. april
Višak se izlučuje urinom ili čuva u jetri do 1 godine. Najveći rizik od viška ovog vitamina imaju starije osobe, vegani i vegetarijanci, kao i osobe koje uzimaju određene lekove....
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanNapitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristan
09. sep.
Bosiljak je pikantan začin koji je popularan u gotovo celom svetu i korisna biljka koja blagotvorno utiče na ljudsko zdravlje. Osim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas...
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice. Ova činjenica, naravno, nema ništa zajedničko sa njihovim kvalitetom....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Ulje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Možete da pripremite marinirani luk koji ima duži rok trajanja. Marinada se priprema u stklenoj ili keramičkoj posudi i uključuje sirće, so, šećer i druge začine, prema vašem ukusu....