Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir na sačuKoristimo sir za pitu, tvrd, može i sa domaćim ili sa domaćim kačkavaljem. Sir sečemo na pločice i ređamo ga na glineni sač.
Luk sečemo na tanke polumesece i poređamo preko sira....
21. dec.
Sir na šopski načinSir rasporedite u 4 manje đuvečare. Ogulite paradajz i sitno ga iseckajte, pa zatim ga dodajte siru u đuvečarama. Prelijte uljem, pa dodajte čubar....
16. januar
Zapečeni sir na pločiIsecite sir na pravougaonike. Marinirajte ga sa maslinovim uljem. Pospite majčinom dušicom.
Namažite ploču maslacem.
Poređajte sir na ugrejanu ploču....
30. sep.
Pečeni sir na grčki načinZagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 30-40 minuta.
Izvadite pečeni sir, pažljivo otvorite i servirajte....
13. okt.
Klasičan sir na šopski načinStavite maslac u đuvečaru, isečen paradajz i izmrvljen sir. Stavite poklopac na posudu i stavite u hladnu rernu.
Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite je tako 20 minuta....
12. avgust
Ukusan sir na lovački načinIsecite ih na kriške i poređajte na dno odgovarajuće posude za pečenje. Prelijte ih istopljenim maslacem.
Poređajte odozgo parčiće domaćeg sudžuka i pločice sira....
02. maj
Brz sir na šopski načinSir isecite na 5 jednakih krišaka. U đuvečaru, namazanu masalcem stavite stavite po jednu krišku sira, jedan krug paradajza i deo maslaca.
Pecite u jakoj rerni oko 5 minuta....
31. januar
Zapečeni sir na mediteranski načinServirajte zapečeni sir na mediteranski način u velikom tanjiru....
10. dec.
Najukusniji sir na šopski načinPo želji servirajte sir na šopski način sa po jednom ljutom paprikom....
11. januar
4 najskuplja hranljiva sastojka na svetuPročitajte ovu publikaciju da biste shvatili zašto oni imaju toliko visoke cene i zašto su najskuplje vrste namirnica na svetu.
Šafran
Ovaj aromatični začin je osušen prašnik cveta šafran....
01. avgust
Sir pečen na papiruNa vrhu opet maslac isečen na tanke komade, kriške paradajza, malo začina i narendani kačkavalj.
Spremljeni sir dobro zatvorite papirom, vodeći računa da ne ostanu otvori....
08. avgust
1
Sir na šopski način sa paprikamaParadajz se oljušti i seče na kockice ili kružiće. Paprike se ispeku i ljušte.
Đuvečare namažu maslacem, sir se raspoređuje, nakon čega se dodaje paradajz, isečene pečene paprike i po jedna ljuta paprika....
08. feb.
Sir na šopski način sa kačkavaljemU odgovarajuću posudu isećemo sir na kockice da pokrijemo dno, dodajemo malo ulja.
Izrendamo paradajz, stavljamo malo soli i šećera, ako su sveži i dodajemo začine odozgo....
15. avgust
Sir na šopski način u plehuStavite ga sa strane i stavite sir, isečen na debele pločice.
Čim se zapeče sa jedne strane, okrenite ga i zapecite sa druge.
Prebacite sve u pleh. Dodajte paradajz, so i malo promešajte....
10. avgust
Sir na šopski način u sačuOperite i isecite paradajz na kolutove. Rasporedite kolutove paradajza na sač.
Na paradajz rasporedite sir i poprskajte preostalim maslacem. Dodajte paprike, isečene na krugove. Stavite sač u rernu....
14. april
SirNa Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta....
09. april
Sir na šopski način u aluminijumskim kalupimaSir potopimo u vodu na oko 20 minuta da se skine so. Nakon toga sečemo na četiri jednaka dela. Crvene pečene paprike sečemo na trakice, a paradajz na krugove, a nakon toga na pola....
09. januar
Sir na šopski način sa topljenim siromNa dno đuvečare stavite margarin. Dodajte jedan oljušten paradajz, isecite ga na krugove. Izmrvite sir odozgo i stavite sitno iseckan topljeni sir.
2. Stavite đuvečare u hladnu rernu na 180 stepeni....
01. okt.
Sir na šopski način sa pilećim džigericamaPecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite i razbijte jaja do džigerica.
Vratite u rernu bez poklopca dok jaja ne budu gotova.
Servirajte sa ljutom paprikom....
02. sep.
Sir na šopski način po mom receptuNa dno đuvečare stavljamo kašiku maslaca. Paradajz sečemo na krugove, polovinu stavljamo na maslac.
Nakon toga pločica sira, bejbi mocarela preko i odozgo stavljamo drugu pločicu sira....
02. sep.
Sir sa kobasicom na vračanski načinPoklopite i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Izvadite iz rerne i posipajte kačkavaljem, pa vratite još nekoliko minuta da se zapeče.
Po želji, možete dodatno začiniti....
20. feb.
Sir KabralesSa svojih 400 hiljada kilograma godišnje ovaj sir će sigurno zauzeti vođstvo najšire poznatih i preferiranih španskih sireva po svetu. To je najbolji španski sir već 7 godina....
20. sep.
Stilton SirStilton sir je tako postao najskuplji sir na svetu.
Proizvođači se nadaju da će povećati potražnju za običnijom varijantom ovog sira, koja, kako smo već pomenuli, sve manje se traži....
27. sep.
Taleđio sirTaleđio /Taleggio/ je popularni italijanski sir, koji se pravi od punomasnog kravljeg mleka. Ono ima rozikastu ili narandžastu koru i meku unutrašnjost. Taleđio je toliko lagan sir, da se bukvalno topi u ustima. Razlog...
27. sep.
Ovčiji sirOvčiji sir je beli proizvod u salamuri, koji se dobija od ovčijeg mleka, a i jedan je od tradicionalnih proizvoda na našim prostorima. On uspešno prolazi kroz mnoge fizičko - hemijske i biohemijske procese, zahvaljujući...
19. sep.
1