Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rolat od pilećeg mesaFile isecite na 4 velika i 4 mala parčeta.
U sredinu velikog parčeta filea stavite po parče maslaca, pokrijte malim komadima i uvijte u rolat.
Posolite, pospite biberom.
Rolate potopite u jaja i prezle i pržite u...
05. sep.
Čorba od pilećeg mesaIsecite meso na male parčiće, prelijte ih sa 6 šolja hladne vode i kuvajte na tihoj vatri.
Narendajte šargarepu i izdinstajte u maslacu i 2-3 kašike bujona....
02. okt.
Zamrzavanje i odmrzavanje testaNakon odmrzavanja testa, izvadite ga iz kese, dobro ga umesite i ostavite ga da se opusti neko vreme....
06. maj
Ukusne ćuftice od pilećeg mesaOblikujte pileće ćuftice i ispržite u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatasto braon, oko 2-3 minuta sa svake strane.
Servirajte ukusne ćuftice od pilećeg mesa sa odgovarajućim garnirungom....
05. okt.
Ukusni sač od pilećeg mesaIsečemo meso na kocke i zapržimo ga u zagrejanom tiganju sa masnoćom.
Dodajemo začine i mešamo dobro. Sečemo luk, šaragrepe i papriku i dodajemo ih u tiganj da se izdinstaju.
Prebacujemo sastojke iz tiganja u sač i...
13. dec.
Pljeskavice od ćurećeg i pilećeg mesaPljeskavice od ćurećeg i pilećeg mesa služiti uz sezonsku salatu. Prijatno!...
02. april
Mini ćuftice od pilećeg mesa i pirinčaFormirajte male loptice i poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni....
30. jul
Njoke u sosu od pilećeg mesa sa šampinjonimaNakon desetak minuta dodati i pileće mleveno meso da se dinsta i začiniti sve . Dinstati petnaestak minuta, pa dodati sitno iseckan peršun.
Njoke skuvati po upustvu iz kesice i pomešati ih sa sosem. Služiti toplo....
07. jun
Male tajne kuvanja u đuvečariKoji je bolji način od kuvanja u đuvečari?
Ovo je brz, lak i koristan način pripreme jela. Nema potrebe da stojite pored šporeta, mešate ili skidate penu, pravite zapršku. Jednostavno dodajte sastojke u đuvečaru i stavite...
07. okt.
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaSveže ubrane pečurke traba odmah da se obrade - treba da ih očistite, obradite i pojedete kako biste mogli u potpunosti da uživate u njihovom savršenom ukusu. Međutim, s divljim pečurkama treba da se pazi i ne treba preterivati...
03. okt.
Ukusne tajne pileće supeTajna 4: Meso
Druga dobro proverena tajna za pileću supu je meso koje ćete izabrati za nju....
28. sep.
Tajne ukusnog mlevenog mesaDa, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
08. dec.
Ćuftice od pilećeg mlevenog mesaĆuftice od pilećeg mlevenog mesa posipamo svežom mirođijom. Možete da poslužite sa raznim prilozima....
21. okt.
Palačinke od tikvica sa nadevom od pilećeg mesa sa povrćemKada je gotovo dodajemo topljeni sir, koji zagrevamo dok se ne istopi, i stavljamo pileće meso, isečeno na sitno....
14. jun
Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajimaSameljite oprani i osušen pileći file i džigerice. Isecite luk i šargarepu na sitno i pomešajte ih.
Dodajte jaja, namrvljeni hleb, isečene na sitno čenove belog luka i peršun, posolite i pospite biberom po ukusu....
03. januar
Fantastična večera od pilećeg i svinjskog mesaNakon što izvadite jelo iz rerne pospite večeru od pilećeg i svinjskog mesa peršunom....
20. okt.
Odmrzavanje ribe i mesaTreći i nabrži, ali po meni ne baš dobar način, je odmrzavanje u mikrotalasnoj....
30. april
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaKažu da na balkanskom stolu nema ništa veće od hleba. I po starom običaju ukusni hleb ide ruku pod ruku sa tanjirom pasulja. Verovatno nema osobe koja ne voli čorbu od pasulja ili gravče na tavče. I mladi i stari kod...
05. nov.
Minjoni od pilećeg i svinjskog mesa punjeni kačkavaljemNadam se da vam se dopada moj recept za minjone od pilećeg i svinjskog mesa punjene kačkavaljem....
27. nov.
Male palačinke od tikvica i mlevenog mesaPrijatno uz male palačinke od tikvica i mlevenog mesa....
05. jun
1
Zamrzavanje paprikaJedini uslov prilikom zamrzavanja jeste način na koji ih ređamo. Treba gusto da se naređaju kako bi zauzele manje prostora, s obzirom da uglovi kesice štrče....
04. januar
Kaša od pilećeg fileaStavite meso u šerpu i prelijte vodom (oko 1l i 300 ml). Dodajte so i kuvajte oko 30 minuta.
Propržite brašno u maslacu. Dodajte alevu papriku i sipajte bujon, u kome se kuvala piletina.
Izvadite meso i vratite smesu...
06. april
Supa od pilećeg batakaPileći bujon procedimo u glinenu posudu. Ukus supe, koja se kuvala u njemu je neodoljiv.
Ako nemate, kuvajte u šerpi.
Dodajemo ceo krompir, a luk i šargarepu isečemo na sitne kockice....
16. dec.
Ćuftice od pilećeg fileaUživajte u ćufticama od pilećeg filea, sosu i čaši piva. Prijatno!...
09. sep.