Bonapeti.rs»Saveti»Odmrzavanje ribe i mesa

Odmrzavanje ribe i mesa

Ja to takoJa to tako
Početnik
2
Odmrzavanje ribe i mesa

Za zamrznutu ribu ili meso preporuka je da se odmrzava u hladnoj vodi. To je najbrži i najbezbedniji način odmrzavanja.

Meso staviti kesu za zamrzivač pa u hladnoj vodi. Vodu je potrebno menjati na svakih 15 minuta sve dok se meso ne odmrzne.

Drugi način je da smrznuto meso staviti u frižider i nakon više sati postepeno će se otopiti. Ali postoji mogućnost da se tako šire bakterije.

Treći i nabrži, ali po meni ne baš dobar način, je odmrzavanje u mikrotalasnoj. Jer mikrotalasna osim što odmrzava ona i kuva meso po površini ili po obodu što nije baš pogodno ako želite da to meso bude lepo pripremljeno.

Jedino nema opasnosti od širenja bakterija u mesu i zahteva malo vremena, a nimalo truda. Jedino voditi računa na čemu stavljate da se odmrzava. Jer nije svaka posuda pogodna za mikrotalasnu, naročito ne one posude u kojima se meso kupuje.

Najbolje koristiti keramički tanjir bez zlatnih i srebrnih oboda i ukrasa.

Kao zaključak bi donela da mikrotalasnu izbegavate inače, ali je ostavite kao alternativu za odmrzavanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni