Za zamrznutu ribu ili meso preporuka je da se odmrzava u hladnoj vodi. To je najbrži i najbezbedniji način odmrzavanja.
Meso staviti kesu za zamrzivač pa u hladnoj vodi. Vodu je potrebno menjati na svakih 15 minuta sve dok se meso ne odmrzne.
Drugi način je da smrznuto meso staviti u frižider i nakon više sati postepeno će se otopiti. Ali postoji mogućnost da se tako šire bakterije.
Treći i nabrži, ali po meni ne baš dobar način, je odmrzavanje u mikrotalasnoj. Jer mikrotalasna osim što odmrzava ona i kuva meso po površini ili po obodu što nije baš pogodno ako želite da to meso bude lepo pripremljeno.
Jedino nema opasnosti od širenja bakterija u mesu i zahteva malo vremena, a nimalo truda. Jedino voditi računa na čemu stavljate da se odmrzava. Jer nije svaka posuda pogodna za mikrotalasnu, naročito ne one posude u kojima se meso kupuje.
Najbolje koristiti keramički tanjir bez zlatnih i srebrnih oboda i ukrasa.
Kao zaključak bi donela da mikrotalasnu izbegavate inače, ali je ostavite kao alternativu za odmrzavanje.
Komentari