Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Pljeskavice»Minjoni od pilećeg i svinjskog mesa punjeni kačkavaljem

Minjoni od pilećeg i svinjskog mesa punjeni kačkavaljem

GordanaGordana
Početnik
10634
Minjoni od pilećeg i svinjskog mesa punjeni kačkavaljem
Fotografije: Gordana
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Za praznike i obične dane - minjoni od pilećeg i svinjskog mesa punjeni kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 300 g
  • svinjsko meso - 300 g
  • crni luk - 1/2 glavice luka
  • beli luk - 3 čena
  • vegeta - 2 kašike
  • aleva paprika - 1kašika
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 5 g
  • biber - 2 g
  • peršun - 1 kašičica
  • prezle - 2 kašike
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće i svinjsko meso očistiti od žilica. Samleti u blenderu. Ako nemate blender još lepše je iseći na veoma male kockice. U meso dodati sve sastojke iz recepta.

Kada napravite smesu od mesa i začina oblikovati loptice srednje veličine i puniti ih kačkavaljem isečenim na kockice. Loptice sada napraviti kao pljeskavice, možete u kalup, a možete i rukama.

Zagrejati ulje i redjati minjone. Pržiti na srednjoj temperaturi. Kada porumene možete ih servirati uz neki prilog vama po želji ili napraviti tople sendviče. Nadam se da vam se dopada moj recept za minjone od pilećeg i svinjskog mesa punjene kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: