Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Leberkez - šta je to i kako se pravi?U klasičnom receptu se koristi mleveno goveđe i svinjsko meso, ali danas ima mnogo varijacija delikatesa i svako bira kako tačno da ga kuva....
05. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice;
- pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja, pospite...
07. avgust
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Koristite unapred pripremljenu pastu od pasulja, a na kraju poslužite desert ohlađen....
03. maj
Šta je surimi i za šta se koristi?U savremenom kulinarstvu se surimi koristi za imitaciju raznih vrsta morskih plodova. Da bi sličnost sa morskim plodovima bila veća, koriste se razne boje, aromatizatori i začini....
23. sep.
Šta je anardana i za šta se koristi?Moete da uključujete redovno anardan u svoj režim ishrane, zato što je ovaj začin veoma koristan....
19. mart
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLaneno seme se koristi u narodnoj medicini kao lek i prirodna terapija za razne bolesti, takođe i za potrebe u kulinarstvu....
04. jul
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoRestorativna i anti-aging svojstva ulja su garancija njegove efektivne koristi kada se nanese spolja na kožu, kosu i ploče nokta....
03. feb.
Šta je Ramen i kako se pravi?Iako postoje hiljade varijacija supe, Ramen se uvek sastoji od četiri elementa: bujona, slanog sosa, čvrstih ramen nudli i ukusnih dodataka kao što su komadi mesa, kuvana jaja, morski plodovi itd....
23. maj
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Šta je račel i kako se pravi?Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno...
22. maj
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaČudno izgleda da se kombinuje toliko raznovrsnih sastojaka, ali koristi za telo je zaista neočekivano mnogo....
25. okt.
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Međutim, najraniji pokušaji datiraju iz 1600. godine, a termin frosting se koristi od 1683. godine....
24. feb.
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaDobro bi bilo da se koristi organski proizvod razumne cene....
01. jun
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti.
Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
19. januar
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada mogu da se koriste lanena jaja?
Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
17. mart
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoMora se razlikovati od ulja koje se koristi u kulinarske svrhe u Italiji. Iako se naziva ulje origana, ulje koje se koristi u kuvanju potiče od majorana ili meksičkog origana....
16. nov.
Šta je to poširanje?Na primer, u tradicionalnoj bugarskoj kuhinji najpoznatiji recept gde se koristi poširanje jeste Jaja na panagjurski način. Poširanje se preporučuje kod spremanja lososa, pastrmke, špargle, prokelja....
15. mart
Šta je to branč?Vreme od 17:00 do 19:00 se koristi za san i porodične igre. Odmah nakon toga dolazi nova porcija hrane sa večerom....
09. okt.
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kokosov i kravlji maslac su takođe korisni za one na keto dijeti, jer je konzumacija hrane sa visokim sadržajem masti neophodna za postizanje i održavanje ketoze....
07. maj
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje.
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
30. avgust
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
04. dec.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice imaju brojne koristi za ljudski organizam. Ovo je voće koje se nalazi na spisku supervoća, prava je blagodet za bolesne i umorne ljude....
25. april