Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ključ ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unositeDa li ste se nekad zapitali zašto vežbate redovno, a imate minimalan ili čak nikakav rezultat? Jasno je, svako ko želi da skine višak kilograma zna, da zbog toga mora da kombinuje raznovrsnu hranu sa fizičkim aktivnostima...
10. mart
Praznična torta Zlatni ključPrečnik kalupa 18 - 20 cm
Danas ćemo pripremiti tortu Zlatni ključ - jednu od najjednostavnijih, ali najukusnijih torti.
Ovo je jedna od najjednostavnijih torti, ali ispada nežna, sa veoma ukusnim kremom....
20. dec.
Kako pravilno oprati sveže začine?Higijena u kuhinji je ključ bezbednosti i zdravlja. Ovo se odnosi ne samo na pranje ruku pre kuvanja, već i na pravilnu obradu proizvoda....
26. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Lekovite kombinacije začina koje deluju bolje i od lekovaPo pravilu, kamen u žuči se uklanja hiruškim putem, ali za neke ljude ovaj recept donosi znatno olakšanje....
19. jun
Rizi je biziDodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona.
Ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Pospite začinima....
08. jul
Menta i čokolada - ideje za ukusnu kombinacijuOva kombinacija oduševljava ne samo ukusom, nego i viziuelno i osećajem....
01. april
Provansalska smesa začinaOd navedenih začina se pripremaju takozvani provansalski začini, količina može varirati, da bude po izboru i vrste mešanja.
Sve sastojke stavite u duboku posudu i dobro pormešajte....
29. jul
10 zlatnih pravila za ukusne palačinkeKad ste ispekli sve palačinke i poređali na tanjir jednu preko druge, sa papirom od pirinča između njih, stavite na šerpu u kojoj voda ključa na tihoj vatri. Palačinke sa papirom između možete čuvati u zamrzivaču....
27. feb.
Piletina sa 10 začinaSve začine, uključujući i so, pomešati u jednoj dubljoj posudi. Sačuvati 2 kašike začina.
Piletinu dobro pomešati sa začinima (što bolje možete) i ostaviti da se marinira minimum 30 minuta....
01. januar
Svinjski rolat sa miksom začinaDobro je da se slani rolat zaseče, kad se dobro ohladi, da može da se seče dobro.
Svinjski rolat sa miksom začina je gotov....
10. mart
Sušeni file sa mnogo začinaPomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine.
Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!...
10. sep.
Magnezijum: Ključ za dobro zdravlje!Magnezijum je neophodan za održavanje zdravlja mišića i nerava, održava pravilno funkcionisanje srca. Stimuliše imuni sistem i održava zdrave kosti....
30. nov.
Jagnjetina u rerni sa mnogo začinaZa kilogram jagnjetine vreme pečenja je oko sat vremena.
Folija se pečene jagnjetine sa sklanja i peče se još 15 minuta....
30. mart
Ćuftice od tikvica sa mnogo začinaIsecede si i u njih se dodaje jaje, začini, tahini i sok od limuna.
Dodaje se smesa od brašna i soda se promeša....
02. nov.
Pečeni sir sa koricom od začinaPotopite u žumanca, pokrijte njime celu površinu po siru i pospite delom začina tako da se lepo zalepi....
16. avgust
Troslojna pletena pogača sa 5 začinaOvako aromatičnu pogaču sa začinima i maslacem možete pripremiti gostima ili za doručak.
Prijatno!...
25. dec.
Kada se alkohol dodaje jelimaZlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
14. jun
Bundeva, punjena ukusnim stvarimaMožete dodati još i kardamon za miris i suvi đumbir, voće je po izboru, količine meda je odokativno, zavisi od ukusa, možete ga zameniti braon šećerom. Alkohol možete zameniti konjakom ili viskijem....
06. sep.
Batati sa ukusnim nadevomIzaberite krupnije batate, očistite ih četkom i dobro operite tekućom vodom. Stavite ih u pleh, nemojte ih ljuštiti, prelijte preko njih maslinovo ulje, posolite i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni da se peku oko 50...
06. sep.
Makarone sa ukusnim sosomStavljamo je u tiganj ili šerpu i sipamo ulje ili maslinovo ulje (3 supene kašike) i toplu vodu (1/2 šolje). Sipamo začine kari, so i biber po ukusu.
Ostavljamo da se dinsta dok ne omekša....
13. okt.
1