Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceBrzi namaz od crnih maslina i majčine dušice
19. sep.
Kada odlučite da koristite pastu od maslina, prepecite kriške ili bruskete i namažite. Ovaj namaz sa maslinama čini veoma lepo predjelo za goste....
Namaz od crvenog sočiva i zelenih maslinaNamaz od crvenog sočiva i zelenih maslina
20. mart
Veganski namaz ukrašavamo sa nekoliko zelenih maslina. Poslužite poprskano maslinovim uljem i kuminom. Namaz od crvenog sočiva i zelenih maslina - idealan za užinu uz domaće prlenke ili štapiće od povrća....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Jedno od najpopularnijih italijanskih jela jeste Pasta e fetučine Alfredo, koja predstavlja fetučini sa sosom od maslaca, pavlake i parmezana....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Prava čokolada ne bi trebalo da sadrži druge vrste maslaca, osim maslaca od kakaa....
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaRazlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrna
08. maj
Zato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
Ova razlika u boji nastaje usled različite količine melase u konačnom proizvodu. Nerafinisani šećer od trske ili repe najčešće se smatra smeđim....
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku. Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
Piletina između kavarme i đuvečaPiletina između kavarme i đuveča
30. jun
Piletina između kavarme i đuveča je mnogo ukusna....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Zdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
Masline u salamuriMasline u salamuri
05. okt.
Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
Sok od crnih ribizliSok od crnih ribizli
19. avgust
Leto je, žega je i zato sam nabrala ukusno voće iz bašte i napravila sok od crnih ribizli. Zrnca crnih ribizli se operu, očiste od drški i sipaju u visoki bokal. Sipa se malo vode i pasira se u glatku smesu....
Slatko od crnih trešanjaSlatko od crnih trešanja
02. jun
Operemo dve tegle, zato što ćemo toliko dobiti, osušimo i punimo slatkom od crnih trešanja. Zatvaramo dok je još toplo i okrećemo. Ostavljamo tako dok se slatko potpuno ne ohladi i onda stavljamo....
Salata od maslina i sitnog siraSalata od maslina i sitnog sira
27. dec.
Umešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
Pasta od maslina iz teglePasta od maslina iz tegle
22. sep.
Pasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom. Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
MaslineMasline
01. mart
Neke masline se kidaju zelene i nezrele, dok se druge ostavljaju da potpuno sazre na drvetu i da dobiju crnu boju. Neke metodae prerade podrazumevaju izlaganje sirovih zelenih maslina na vazduhu....
Marinirane masline u vinuMarinirane masline u vinu
20. nov.
Potrebno je da operete masline i napravite slanu vodu od vode i soli....
Razlika između želatina i kolagenaRazlika između želatina i kolagena
19. januar
Ako se pitate koja je razlika između kolagena i želatina, onda su sledeći redovi za vas. Detaljno ćemo objasniti sličnosti i razlike između kolagena i želatina....
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaPica sa nadevom od maslina i patlidžana
02. dec.
Dodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi. Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru....
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaJelo od zelja, maslina i paradajz pirea
12. maj
Stavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući. Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom....
Namaz od maslina sa sušenim paradajzomNamaz od maslina sa sušenim paradajzom
30. mart
Pasiramo sve sastojke ili ih sameljemo u blenderu. Da bi dobili homogenu smesu možemo da dodamo različitu količinu maslinovog ulja u zavisnosti od različitih vrsta sastojaka koje koristimo. Ja na primer uvek koristim prethodno...