Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceKada odlučite da koristite pastu od maslina, prepecite kriške ili bruskete i namažite.
Ovaj namaz sa maslinama čini veoma lepo predjelo za goste....
19. sep.
Namaz od crvenog sočiva i zelenih maslinaVeganski namaz ukrašavamo sa nekoliko zelenih maslina.
Poslužite poprskano maslinovim uljem i kuminom.
Namaz od crvenog sočiva i zelenih maslina - idealan za užinu uz domaće prlenke ili štapiće od povrća....
20. mart
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
30. maj
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaJedno od najpopularnijih italijanskih jela jeste Pasta e fetučine Alfredo, koja predstavlja fetučini sa sosom od maslaca, pavlake i parmezana....
21. feb.
Razlika između bele i crne čokoladePrava čokolada ne bi trebalo da sadrži druge vrste maslaca, osim maslaca od kakaa....
06. avgust
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneZa razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
19. okt.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
22. januar
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaZato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
08. maj
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
26. maj
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoOva razlika u boji nastaje usled različite količine melase u konačnom proizvodu.
Nerafinisani šećer od trske ili repe najčešće se smatra smeđim....
10. jun
Sos od maslina i začinaPomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku.
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
05. jul
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
17. dec.
Masline za zimuZdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
03. feb.
Masline u salamuriMasline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
05. okt.
Sok od crnih ribizliLeto je, žega je i zato sam nabrala ukusno voće iz bašte i napravila sok od crnih ribizli.
Zrnca crnih ribizli se operu, očiste od drški i sipaju u visoki bokal.
Sipa se malo vode i pasira se u glatku smesu....
19. avgust
Slatko od crnih trešanjaOperemo dve tegle, zato što ćemo toliko dobiti, osušimo i punimo slatkom od crnih trešanja.
Zatvaramo dok je još toplo i okrećemo.
Ostavljamo tako dok se slatko potpuno ne ohladi i onda stavljamo....
02. jun
Salata od maslina i sitnog siraUmešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo.
Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....
27. dec.
Pasta od maslina iz teglePasirajte ih zajedno sa belim lukom, maslinama i peršunom.
Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pri čemu nastavljate pasiranje u glatku masu....
22. sep.
MaslineNeke masline se kidaju zelene i nezrele, dok se druge ostavljaju da potpuno sazre na drvetu i da dobiju crnu boju. Neke metodae prerade podrazumevaju izlaganje sirovih zelenih maslina na vazduhu....
01. mart
Marinirane masline u vinuPotrebno je da operete masline i napravite slanu vodu od vode i soli....
20. nov.
Razlika između želatina i kolagenaAko se pitate koja je razlika između kolagena i želatina, onda su sledeći redovi za vas. Detaljno ćemo objasniti sličnosti i razlike između kolagena i želatina....
19. januar
Pica sa nadevom od maslina i patlidžanaDodajemo masline, biber, so, ljutu alevu papriku, ruzmarin i ostavljamo nadev da se ohladi.
Naraslo testo podelimo na 3 lopte i razvijamo blago od svake okruglu koru....
02. dec.
Jelo od zelja, maslina i paradajz pireaStavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući.
Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom....
12. maj
Namaz od maslina sa sušenim paradajzomPasiramo sve sastojke ili ih sameljemo u blenderu. Da bi dobili homogenu smesu možemo da dodamo različitu količinu maslinovog ulja u zavisnosti od različitih vrsta sastojaka koje koristimo.
Ja na primer uvek koristim prethodno...
30. mart