Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Ovaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama. Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Fileti lososa u umakuFileti lososa u umaku
25. januar
Kuvajte losos u umaku oko 3 minute i izvadite iz tiganja. Umak začinite solju i biberom. Dodajte naseckani peršun i promešajte. Poslužite losos i prelijte umakom po lososu....
Fileti lososa u rerniFileti lososa u rerni
06. jun
1. Kora pomorandže se narenda, a sok se iscedi. Može takođe da se koristi limun ili limeta. 2. File se opere, očisti od ljuski i koštica, nakon toga se preliva sokom od pomorandže. 3. Marinira se 30 minuta u frižideru...
Kotlet lososa u rerniKotlet lososa u rerni
06. feb.
Izvadite i ispecite lososa u plehu koji ste prethodno podmazali maslinovim uljem. Po želji možete kotlet od lososa iz rerne namazati u rerni sa malo maslaca, tako da postane rumeniji....
Losos a la alikantinaLosos a la alikantina
20. sep.
Losos izvadite 20 minuta pre serviranja, posolite i ispecite. Poslužite sa kriškama limuna....
Losos u rerniLosos u rerni
19. dec.
Začinite ih solju i biberom i odozgo stavite začinjene kotlete lososa i pospite s malo mirođije. Prelijte s 2 kašike maslinovog ulja, stavite aluminijumsku foliju preko posude za pečenje....
Losos sa pomorandžamaLosos sa pomorandžama
08. feb.
Dodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane). Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
Losos sa spanaćemLosos sa spanaćem
16. januar
Staviti filete lososa na spanać i poslužiti toplo sa sosom po izboru....
Losos na pločiLosos na ploči
01. feb.
Losos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu! Prijatno!...
Losos na roštiljuLosos na roštilju
03. januar
Poslužite lososa na roštilju uz prilog od prženog kropmira....
Losos na tiganjuLosos na tiganju
17. januar
Servirajte losos na tiganju, blago posut iseckanom mirođijom i sa garnirungom od povrća ili krompira....
Kotleti od lososa u rerniKotleti od lososa u rerni
17. mart
Sipajte i malo tople vode (oko 100 ml), kako bi losos ostao sočan tokom pečenja....
Salata od lososa i pirinčaSalata od lososa i pirinča
25. okt.
Losos se iseče na parčiće. Jaja i krastavac se seku na kocke. Pirinač se pomeša sa lososom, jajima i krastavčićem, dodaje se majonez i sve se promeša....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Kotleti lososa na pariKotleti lososa na pari
13. okt.
Odaberite kategoriju - riba losos. Stavite korpicu u šerpu. Program će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu....
Pečeni losos na roštiljuPečeni losos na roštilju
22. mart
Očistite i isecite lososa na kotlete. Operite i posolite sa svih strana. Ostavite na 30 minuta da upije so. Ugrejte roštilj i ispecite sa svih strana. Servirajte sa parčićima limuna i uz odgovarajuću salatu....
Losos na mediteranski načinLosos na mediteranski način
29. januar
Na svaki komad lososa stavite malo sosa od tahinija. Losos na mediteranski način je gotov....
Marinirani losos u rerniMarinirani losos u rerni
25. nov.
U posudu za pečenje stavljamo lososa i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Vadimo, stavljamo u tanjir i serviramo sa garnirungom po želji....
Dimljeni losos na sirevimaDimljeni losos na sirevima
02. mart
Odsecite parče od sireva, a odozgo stavte po jedno veliko parče dimljenog lososa....
Losos na kreolski načinLosos na kreolski način
07. feb.
Losos nauljiti sa 2 kašike maslinovog ulja, pa ga uvaljati sa svih strana u začine. Ispržiti losos na maslinovom ulju, sa svih strana, na tihoj vatri. Očistiti mango i avokado pa sitno naseckati....
Pečeni losos sa krompiromPečeni losos sa krompirom
20. januar
Kotlete lososa zaseći preko sredine, pa krajeve saviti ka sredini i kuvarskim koncem učvrstiti kotlet. Spremljene kotlete poređati u pleh obložen pek papirom....
Marinirani losos sa peršunomMarinirani losos sa peršunom
30. avgust
Isecite losos na odgovarajuće parčiće. Posolite ga i ostavite oko sat da upije so. Operite so i marinirajte ribu sa maslinovim uljem i sokom od limuna. Dodajte sitno isečen peršun i pažljivo promešajte....
Marinirani losos sa klicamaMarinirani losos sa klicama
26. mart
Filete lososa očistimo od koštica pincetom i sečemo na tanke kriške debljine oko 5 mm, posipamo sitno samlevenom morskom solju i braon šećerom, na kraju stavljamo sitno iseckane grančice mirođije i filete uvijamo u čvrstu...