Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaOvaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama.
Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
19. jun
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
15. jun
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Fileti lososa u umakuKuvajte losos u umaku oko 3 minute i izvadite iz tiganja. Umak začinite solju i biberom. Dodajte naseckani peršun i promešajte.
Poslužite losos i prelijte umakom po lososu....
25. januar
Fileti lososa u rerni1. Kora pomorandže se narenda, a sok se iscedi. Može takođe da se koristi limun ili limeta.
2. File se opere, očisti od ljuski i koštica, nakon toga se preliva sokom od pomorandže.
3. Marinira se 30 minuta u frižideru...
06. jun
Kotlet lososa u rerniIzvadite i ispecite lososa u plehu koji ste prethodno podmazali maslinovim uljem.
Po želji možete kotlet od lososa iz rerne namazati u rerni sa malo maslaca, tako da postane rumeniji....
06. feb.
Losos a la alikantinaLosos izvadite 20 minuta pre serviranja, posolite i ispecite. Poslužite sa kriškama limuna....
20. sep.
Losos u rerniZačinite ih solju i biberom i odozgo stavite začinjene kotlete lososa i pospite s malo mirođije.
Prelijte s 2 kašike maslinovog ulja, stavite aluminijumsku foliju preko posude za pečenje....
19. dec.
Losos sa pomorandžamaDodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane).
Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
08. feb.
Losos na pločiLosos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu!
Prijatno!...
01. feb.
Losos na tiganjuServirajte losos na tiganju, blago posut iseckanom mirođijom i sa garnirungom od povrća ili krompira....
17. januar
Kotleti od lososa u rerniSipajte i malo tople vode (oko 100 ml), kako bi losos ostao sočan tokom pečenja....
17. mart
Salata od lososa i pirinčaLosos se iseče na parčiće.
Jaja i krastavac se seku na kocke.
Pirinač se pomeša sa lososom, jajima i krastavčićem, dodaje se majonez i sve se promeša....
25. okt.
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Kotleti lososa na pariOdaberite kategoriju - riba losos. Stavite korpicu u šerpu.
Program će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu....
13. okt.
Pečeni losos na roštiljuOčistite i isecite lososa na kotlete.
Operite i posolite sa svih strana. Ostavite na 30 minuta da upije so.
Ugrejte roštilj i ispecite sa svih strana.
Servirajte sa parčićima limuna i uz odgovarajuću salatu....
22. mart
Losos na mediteranski načinNa svaki komad lososa stavite malo sosa od tahinija.
Losos na mediteranski način je gotov....
29. januar
Marinirani losos u rerniU posudu za pečenje stavljamo lososa i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Vadimo, stavljamo u tanjir i serviramo sa garnirungom po želji....
25. nov.
Dimljeni losos na sirevimaOdsecite parče od sireva, a odozgo stavte po jedno veliko parče dimljenog lososa....
02. mart
Losos na kreolski načinLosos nauljiti sa 2 kašike maslinovog ulja, pa ga uvaljati sa svih strana u začine.
Ispržiti losos na maslinovom ulju, sa svih strana, na tihoj vatri.
Očistiti mango i avokado pa sitno naseckati....
07. feb.
Pečeni losos sa krompiromKotlete lososa zaseći preko sredine, pa krajeve saviti ka sredini i kuvarskim koncem učvrstiti kotlet. Spremljene kotlete poređati u pleh obložen pek papirom....
20. januar
Marinirani losos sa peršunomIsecite losos na odgovarajuće parčiće.
Posolite ga i ostavite oko sat da upije so.
Operite so i marinirajte ribu sa maslinovim uljem i sokom od limuna.
Dodajte sitno isečen peršun i pažljivo promešajte....
30. avgust
Marinirani losos sa klicamaFilete lososa očistimo od koštica pincetom i sečemo na tanke kriške debljine oko 5 mm, posipamo sitno samlevenom morskom solju i braon šećerom, na kraju stavljamo sitno iseckane grančice mirođije i filete uvijamo u čvrstu...
26. mart