Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za pripremu sveže tuneSveža tuna se može pripremiti na razne načine. Nije mnogo rasporstranjena, ali ipak postoje razni zanimljivi recepti za nju....
31. januar
Saveti za konzerviranje pečurakaSa mariniranim pečurkama preporučujemo da pripremite:
- salata od pečuraka;
- pica sa pečurkama;
- špageti sa pečurkama;
- ili šnicle sa pečurkama....
04. okt.
Salata od svežih pečuraka sa lukom i krompiromLjuštimo pečurke, operemo, isečemo na parčiće i skuvamo u posoljenoj vodi (10-15 minuta). Ostavljamo u cediljki da se ocede.
Luk očistimo i isečemo na sitno.
Skuvani krompir oljuštimo i isečemo na kocke....
15. feb.
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Bistra čorba od svežih pečurakaOčistimo pečurke. Operemo, prelivamo vrelom vodom i kuvamo pola sata.
U maslacu dinstamo šargarepu, celer i luk. Dodajemo ih u bujon od pečuraka koji vri....
03. jul
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPrednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
25. jun
Saveti za pripremu bujona od mesaNačin pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
06. jun
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuPriprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
24. avgust
Saveti prilikom pripreme fazanaOn se pravi na različiti način u svakoj zemlji; sa pečurkama, jajima, povrćem, voćem itd....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Pravila za sušenje pečurakaTako ćete i zimi moći da uživate u bogatom mirisu pečuraka, koje će mirisati na sveže ubrane. U tu svrhu moraju biti dobro osušene.
Jedan od načina za sušenje svake pečurke je da je probušite iglom sa koncem....
25. jun
Sos od pečuraka za šnicleDodajte na sitno isečen beli luk i isečene pečurke, zapržite dok ne dobiju braon boju.
Dodajte na male parčiće isečen sir i mešajte dok se ne istopi na laganoj vatri....
08. jun
Čorba od pečuraka za decuServirajte čorbu od pečuraka za decu toplu sa dvopecima.
*So nikad nisam stavljala maloj deci, zato je ni u ovom receptu nisam zapisala kao sastojak....
03. sep.
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaNakon što se istopi isključite i servirajte sos za meso uz neku pileću, ćureću ili svinjsku šniclu.
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
19. maj
Korenje za pripremu najukusnijih supaU azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena.
U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
19. dec.
1
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Saveti za savršenu salatuDa bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi neposredno pre serviranja.
Ako se ostavi da odstoji, onda je dobro da je prekrijete vlažnom krpom i ostavite na hladnom mestu....
02. mart
Saveti za pripremanje patkeIako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće.
1....
11. feb.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za spremanje jarebiceDa spremite ukusno jelo sa mesom jarebice, treba da koristite samo mlade ptice i da, naravno, one budu sveže.
Sveža jarebica ima suv i elastičan kljun i nema neki poseban miris....
15. maj