Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Sveža tuna se može pripremiti na razne načine. Nije mnogo rasporstranjena, ali ipak postoje razni zanimljivi recepti za nju....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Sa mariniranim pečurkama preporučujemo da pripremite: - salata od pečuraka; - pica sa pečurkama; - špageti sa pečurkama; - ili šnicle sa pečurkama....
Salata od svežih pečuraka sa lukom i krompiromSalata od svežih pečuraka sa lukom i krompirom
15. feb.
Ljuštimo pečurke, operemo, isečemo na parčiće i skuvamo u posoljenoj vodi (10-15 minuta). Ostavljamo u cediljki da se ocede. Luk očistimo i isečemo na sitno. Skuvani krompir oljuštimo i isečemo na kocke....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Bistra čorba od svežih pečurakaBistra čorba od svežih pečuraka
03. jul
Očistimo pečurke. Operemo, prelivamo vrelom vodom i kuvamo pola sata. U maslacu dinstamo šargarepu, celer i luk. Dodajemo ih u bujon od pečuraka koji vri....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Način pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Priprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
On se pravi na različiti način u svakoj zemlji; sa pečurkama, jajima, povrćem, voćem itd....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Tako ćete i zimi moći da uživate u bogatom mirisu pečuraka, koje će mirisati na sveže ubrane. U tu svrhu moraju biti dobro osušene. Jedan od načina za sušenje svake pečurke je da je probušite iglom sa koncem....
Sos od pečuraka za šnicleSos od pečuraka za šnicle
08. jun
Dodajte na sitno isečen beli luk i isečene pečurke, zapržite dok ne dobiju braon boju. Dodajte na male parčiće isečen sir i mešajte dok se ne istopi na laganoj vatri....
Čorba od pečuraka za decuČorba od pečuraka za decu
03. sep.
Servirajte čorbu od pečuraka za decu toplu sa dvopecima. *So nikad nisam stavljala maloj deci, zato je ni u ovom receptu nisam zapisala kao sastojak....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Raskošan sos od pečuraka za šnicleRaskošan sos od pečuraka za šnicle
13. mart
Raskošan sos od pečuraka za šnicle je gotov....
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama
19. maj
Nakon što se istopi isključite i servirajte sos za meso uz neku pileću, ćureću ili svinjsku šniclu. Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
U azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena. U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi neposredno pre serviranja. Ako se ostavi da odstoji, onda je dobro da je prekrijete vlažnom krpom i ostavite na hladnom mestu....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće. 1....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Da spremite ukusno jelo sa mesom jarebice, treba da koristite samo mlade ptice i da, naravno, one budu sveže. Sveža jarebica ima suv i elastičan kljun i nema neki poseban miris....