Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočivo u multikukeruStavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat.
Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
15. dec.
Vrste sočiva. Sve o sočivuSočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu.
1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
22. januar
Crveno sočivo u multikukeruČim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku.
Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
11. nov.
Sočivo u krok potuSočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije.
Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
02. april
Sočivo u ekspres loncuNatopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun.
Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
06. okt.
Sočivo sa kobasicomSočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva.
Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
19. jul
Sočivo sa spanaćemDodaje se sočivo i sipa se voda.
Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla.
Za to vreme se dinsta spanać, nakon čega se dodaje u sočivo....
03. januar
2
Sočivo sa zaprškomGotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta.
Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
29. nov.
Sočivo sa pivomOstavite tako da se potpuno skuva sočivo.
Napravite zapršku tako što ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku, nakon toga sipajte u sočivo i promešajte.
Servirajte toplu....
03. jul
Crveno sočivo u orijentalnom stiluKada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva.
Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
23. feb.
Sočivo u rerni sa kobasicomServirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
25. april
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni.
Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
03. januar
Sočivo u rerni sa jajimaKuvamo dok se sočivo ne zgusne (dok ne uoije dobro bujon).
Nakon toga prebacujemo sočivo u posudu za pečenje i prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom....
27. maj
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariSipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru.
Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom....
25. mart
Crno sočivo Beluga - šta treba da znamoSalata napravljena od sočiva ili kao garnirung, crno sočivo može da se pretvori u suptilan akcenat u vašem jelovniku.
Pogledajte koje su osobenosti crnog sočiva, koje treba da znamo, kao i koristi sočiva Beluga....
04. jul
Vegansko sočivo sa vinom Potopite sočivo u crno vino i ostavite u frižideru 12 sati (preko noći).
Ocediti sočivo od vina (ne bacajući ga) i prokuvajte ga sa bujonom. Dodajte 1-2 šoljice vina i lovorov list u supu....
25. dec.
Ukusno sočivo sa celeromOperite i stavite sočivu u šerpu sa hladnom vodom da provri. Kuvajte otprilike 5 minuta, procedite, operite i sipajte drugu hladnu vodu....
11. okt.
Sočivo na grčki načinOperite sočivo i stavite ga da se skuva sa dva litra vode. Čim omekša dodajte malo soli po ukusu. Voda treba da se smanji i da mešate blago neprestano, dok tečnost skoro potpuno ne uvri....
23. april
Sočivo na švedski načinSočivo se kuva u bujonu.
Vri oko 15 minuta, dodaje se izdinstano povrće, paradajz, začini po ukusu i ostavlja se na vatri još 15 minuta....
07. jun
Sočivo sa aromatičnim začinimaDodaje se i sočivo i dolivaju se 3-4 šolje vode. Ostavlja se da s kuva oko 20-25 minuta. (Sočivo treba da se kuva bez soli, jer će se usporiti proces kuvanja, so se dodaje posle.)...
30. sep.
Sočivo na indijski načinSočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom.
Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija....
18. jun
Ekspresno sočivo sa pečurkamaIspuštamo paru, skidamo poklopac i naše sočivo treba da je skoro gotovo.
Dodajemo mleveni paradajz i čubar, a malo nakon toga i beli luk, isečen na kriške.
Sočivo kuvamo još 10 minuta....
05. mart