Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U kojim jelima se koristi korijander?Drugi naziv za korijander, koji se veoma često koristi je kineski peršun. Listovi korijandera veoma liče na listove italijanskog peršuna i ponekada ih je teško razlikovati....
20. april
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićU kulinarstvu se najviše koristi fino rendan indijski orah. Dodaje se tradicionalnim slatkim jelima - tortama od pavlake, slatkišima, kremovima od jaja i mleka....
14. mart
Koji začin se za šta koristi?Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
25. nov.
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama.
Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
14. jun
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
02. mart
ŠafranSastav šafrana
U sastav šafrana ulaze karotenoidi koji su prirodni pigmenti koji se nalaze u voću i povrću, a takođe i soli kalcijuma, vitamini B1 i B2, vosak i eterično ulje....
11. jun
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriOvo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
21. jul
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Slično našoj musaki sa mlevenim mesom i krompirima, samo što Grci umesto krompira koriste - tikvice....
04. dec.
Kako se čuva šafran?Pre nego što počnete da kuvate sa šafranom, potrebno je da ga potopite u toplu tečnost na 20 minuta. Možete koristiti bujon, vodu, mleko, alkohol, sok od limuna - to zavisi od recepta koji pripremate....
05. maj
Šafran - najskuplji među začinimaPostoje drevne freske na kojima su prikazane žene koje sakupljaju šafran na grčkom ostrvu Santorini.
Grci i Rimljani dobro su poznavali šafran i često su ga koristili u raznim aktivnostima....
27. april
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaPrah, koji se dobija od ovog voća, spada u prirodne zaslađivače. Konzumacijom ovog voća se ne povišava šećer u krvi. Koristi se za zaslađivanje raznih deserata i sladoleda.
5....
29. mart
Za koja jela se koristi majoran?Koristi se u pripremi nekih vrsta hleba, kao i u nekim pićima. Za one od vas koji ne znaju, majoran je jedan od sastojaka vermuta. Od majorana se pravi i čaj....
07. mart
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiOva jaja su dobar izbor za vegane koji ne žele da koriste životinjske proizvode u svojim receptima.
Kako se koristi laneno jaje?...
17. mart
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
03. jun
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraBogate vitaminom C zelene i crvene paprike mogu da se koriste kao sredstvo za češanje zuba koji niču kod beba....
07. april
Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?Ne više od 1, 5 supene kašike dnevno maslinovog ulja je korisno za zdravlje i mnogo pažnje prilikom rukovanja, jer na jakoj toploti ova korisna mast gubi svoja svojstva....
05. sep.
Šta je šarlan i kako se koristi?Evo još nekoliko prednosti i koristi šarlana:
- Šarlan je prirodni bugarski proizvod - jedna od stvari sa kojim definitivno možemo da se ponosimo;
- Korisniji i zdraviji je u poređenju sa maslinovim uljem;
- Imate...
08. dec.
Koje biljno mleko se za šta koristi?Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi.
Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
09. okt.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako da pravilno koristite špric za torte i kolače?
Prvo stavite vrh, koji želite da koristite. Kako nadev ne bi "pobegao" u procesu punjenja, možete da ga lagano pritisnete prstom....
02. jun
Kulinarska upotreba šafranaKao začin koriste se tamni, narandžasti ili crveni tučkovi, kojih ima samo po 3 u jednom cvetu. U suvom obliku daje netipičnu aromu i blago gorak ukus.
Kod nas šafran nije baš popularan začin....
28. april
11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!Limunov sok ima mnogobrojne koristi za organizam, a posebna istraživanja kategorično ga ubrajaju u sastojke koji pomažu u borbi sa viškom kilograma....
11. april
U kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajzNeki od vas koji pate od visokog krvnog pritiska (hipertenzija), kao i oni koji imaju bolesti kardiovaskularnog sistema, takođe treba da paze sa jelima od paradajza....
05. januar
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVlakna i proteini sadržani u njemu su korisni, ali i veoma kalorični.
Pasulj - još jedna korisna vrsta povrća koja u isto vreme radi u korist povećanja veličine vaše odeće....
08. maj
Štetan doručak koji smatramo korisnimEvo i najrasprostranjenijih deset doručaka /vidi galeriju/ koji se smatraju za korisne a ustvari nisu.
page1. Musli
Masovno je rasprostranjeno da su musli i različito pripremljene kaše koristan i zdrav doručak....
02. mart
Koji se vitamini mogu naći u lubenici i za šta je ona korisna?Vitamiin, koji nikako nije manje važan, a kojeg dosta ima u lubenici je vitamin C. Ne postoji osoba koja ne zna koliko je on koristan.
Posebnu ulogu ima vitamin A, koji je antioksidant....
10. maj