Bonapeti.rs»Saveti»Kojim jelima se dodaje kurkuma?

Kojim jelima se dodaje kurkuma?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kojim jelima se dodaje kurkuma?

Sve više domaćica na polici ima bogat izbor začina, koje koriste prilikom kulinarskih eksperimenata u kuhinji. U nekim slučajevima začini se kombinuju na originalan i neponovljiv način, dok je u drugim slučajevima njihovo kombinovanje nije baš najsrećnije, ali mi nećemo govoriti o tome.

Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne.

Kurkuma ima neosporni kvalitet ukusa i kvaliteta, ali se u industriji hrane i pića nejčešće koristi kao boja. Uz njenu pomoć jela kao što su: pile na roštilju, različite vrste majoneza, sosova,salata od ribe, supa, jela sa pirinčem i td. dobijaju ne samo zlatastu boju, već i neodoljivu aromu.

Prema ekspertima kuhinje, kurkuma najviše odgovara jačim jelima, s tim što ni u kom slučaju nije dobro preterivati. Zahvatite vrhom kašičice malo kurkume, i to će biti dovoljno za 4 porcije. Pospite njome omiljene pržene krompiriće ili neko pečeno jelo sa pirinčem.

Naš savet je da se ne dvoumite da je koristite po malo kurkume u omiljenim jelima, zato što ovaj začin pripada porodici super-namirnica. Smatra se da daje tonus organizmu, povećava motoričku aktivnost i izlučivanje sokova u želucu, crevima i žuči, i ima antibakterijsko delocanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni