Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Morski plodovi u maslacuMorski plodovi u maslacu
12. dec.
Kuvajte nekoliko minuta dok morski plodovi ne porumene. Pazite da ne prepržite morske plodove, jer će postati žilavi. Poslužite uz dobro ohlađeno belo vino....
Pečeni orašasti plodovi u rerniPečeni orašasti plodovi u rerni
21. april
Svi sirovi orašasti plodovi se pomešaj u posudi za pečenje. Dobro se poprskaju vodom i posipaju se solju odokativno. Po želji se dodaju željene količine i vrste začina....
Energetski barovi od orašastih plodova i voćaEnergetski barovi od orašastih plodova i voća
25. jun
Stavite sve orašaste plodove i dobro ih sameljite u blenderu, pa ih sipajte u posudu. Posebno promešajte urme bez koštica i suvo grožđe. I njih sameljite u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu....
Bombone od sireva, orašastih plodova i voćaBombone od sireva, orašastih plodova i voća
16. maj
Beli sir se izgnječi viljuškom. Dodaje se kremasti i pavlaka i sve se promeša. Orasi se proprže na suvom tiganji na kratko. Iseču se krupnije i dodaju u sireve. Borovnice i peršun se sitno iseckaju. U njih se dodaju...
JagodeJagode
01. mart
Izbor i čuvanje jagoda Kod izbora jagoda važno je odabrati plodove koji su čvrsti, mesnati bez buđi i imaju blještavu jarku crvenu boju. Jagode srednje veličine su često mnogo aromatičnije od onih koje su prevelike....
Kolač od orašastih plodova i limuna bez glutenaKolač od orašastih plodova i limuna bez glutena
15. dec.
Dodajte i samlevene orašaste plodove. Promešajte dobro i sipajte na papir u kalup za pečenje od 20 cm. Pecite kolač od orašastih plodova i limuna bez glutena dok ne bude gotov ili dok čačkalica ne bude suva....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja sirovih orašastih plodova, treba da se rešimo minuseva, ili drugim rečima kazano - unapred da potopimo orašaste plodove. Razlog je veoma prost....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Nedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama. Voće...
Riba i morski plodovi u sosu od belog vinaRiba i morski plodovi u sosu od belog vina
06. april
Kuvajte dok morski plod ne postane mekan i dok ne bude potpuno gotov. U isto vreme će biti gotov i naš bujon. Ako ste koristili riblje kosti i glavu, uklonite ih, procedite bujon i u njega vratite samo lignje....
Vegan kapkejks sa kakao glazurom od orašastih plodova i semenkiVegan kapkejks sa kakao glazurom od orašastih plodova i semenki
02. jul
Sjajni intergralni vegan kapkejks sa kakao glazurom od orašastih plodova i semenki - za jednu zdravu i specijalno lepu popodnevnu užinu! Čudesnog ukusa!...
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Uputstva za upotrebu skoro svakog leka upozoravaju da se ne pije alkohol tokom uzimanja. Ali uprkos dobro poznatoj opasnosti kombinovanja lekova sa alkoholom, mnogi ljudi ignorišu ovo pravilo. Većina lekova, kako na recept...
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Za optimalan rezultat je lepo da namočite orašaste plodove između 7-24 sata u toploj vodi u kojoj se rastvorena so. Za dve šolje orašastih plodova koristite 3 čaše filtrirane vode i 1 supenu kašiku soli....
Kakao kolač sa pulpom od orašastih plodova i sa suvim grožđemKakao kolač sa pulpom od orašastih plodova i sa suvim grožđem
31. maj
Pulpu od orašastih plodova, mlevene orašaste plodove, ostalo prilikom pravljenja čokoladnog mleka od orašastih plodova sam iskoristila za jedan neverovatan ukusan čokoladni kolač....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
Magična svojstva peruanske jagodeMagična svojstva peruanske jagode
21. mart
A evo zašto bi svakako trebalo da obradujete svoj organizam njime. Ukus voća je slatko-kiseo i opisuje se kao nešto između paradajza i ananasa....
Zašto muslimani ne jedu svinjetinu?Zašto muslimani ne jedu svinjetinu?
24. januar
Prva stvar koju treba primetiti je kako Sveta knjiga objašnjava zašto muslimani ne jedu svinjetinu....