Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Povećana želja za slatkim Kod ovog signala iz organizma, velika je verovatnoća da ste nervno iscrpljeni i da Vam je neophodno punjenje energijom, kroz prijem glukoze....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ne računaju se ni slatka pića. Ako vam pomaže, pokušajte da dodate med u vodu na vrhu kašike. Pijte biljne čajeve. Vodu za piće držite ispred očiju i uzimajte po nekoliko gutljaja, ali češće....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?
02. maj
Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića....
Zašto nam se kasno uveče jede slatko?Zašto nam se kasno uveče jede slatko?
03. sep.
Da li vam se ikada desilo da imate jaku želju za slatkim i to u veoma neuobičajeno vreme - kasno uveče ili noću? Ta želja je toliko jaka, da je prosto nemoguće da ne pojedete neki slatkiš....
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Svi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan. Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
Slatko od ljutih i slatkih paprikaSlatko od ljutih i slatkih paprika
11. okt.
Beli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike. Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte. Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Zašto se slatko ukiseli?Zašto se slatko ukiseli?
23. jun
Pogledajte još: - Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko; - Zašto se pena uklanja sa slatka....
Zašto mi zagori mleko?Zašto mi zagori mleko?
17. feb.
Sveže mleko svi volimo i dosta često ga koristimo prilikom kuvanja ili prirpeme kolača. U poslednje vreme je dosta lako, zato što u principu nije potrebno da kuvamo sveže mleko. Međutim, ponekad treba da skuvamo mleko i često...
Slatka spelta (slatko žito)Slatka spelta (slatko žito)
19. januar
Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi. Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke. Promešajte sve mnogo dobro. Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Dodati slatko, vodu, ulje i cimet. Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa. Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
Slatko od kestenaSlatko od kestena
06. maj
Zatim ih stavite u hladnu vodu da se ohlade. Zatim ih ponovo stavite u ključalu vodu, u koju morate dodati sok od limuna. Kada kesteni omekšaju, izvadite ih rešetkastom kašikom i ostavite da se ohlade....
Slatko od dženerikaSlatko od dženerika
22. jul
Kuvati slatko na srednjoj vatri i povremeno protresti šerpu i skidati penu. Slatko od dženerika kuvati oko 50 minuta i pokriti vlažnom pamučnom krpom da se ohladi, pa razliti u tegle....
Slatko od paprikaSlatko od paprika
13. okt.
1
Samo slatko mi se jako dopalo, uopšte nije blo ludo ljuto, već prijatno pikantno. Od nje sam kupila par tegli, savršeno je za sosove sa mesom, kao i za ukrašavanje sireva....
Slatko od naraSlatko od nara
22. mart
S vremena na vreme promešajte i čim počne da se zgušnjava dodajte sok od limuna. Sada morate stalno mešati sporim pokretima i prokuvati slatko do standardne gustine....
Slatko od dženarikaSlatko od dženarika
06. avgust
Slatko je gotovo kada se kapljica njega koju kapnete na tanjir ne razliva. Ostavite slatko od dženarika da se u potpunosti ohladi. Izvadite rozetlu, sipajte je u teglice, zatvorite ih i sterilizujte 10 minuta....
Slatko od mandarinaSlatko od mandarina
27. januar
1
Rasporedite u tegle sa poklopcem i čuvajte slatko od mandarina u frižideru....
Slatko od jagodaSlatko od jagoda
05. jun
Nakon 5 minuta, slatko se skida sa vatre, protrese se da se odvoji pena i da se jagode ne zalepe jedna za drugu. Sipamo u tegle i zatvaramo dok je još vruće. Okrećemo naopako, da se dobije vakum....
Slatko od kivijaSlatko od kivija
20. mart
Ostavite slatko da se kuva, dok se tečnost u potpunosti ne zgusne. Slatko odmah isipajte u zagrejane tegle. Zatvorite ih i okrenite sa poklopcem nadole, dok se u potpunosti ne ohlade....
Slatko za dijabetičareSlatko za dijabetičare
20. mart
Skinite sa vatre - u ovoj fazu slatko je ređe nego inače, ali kada se ohladi ono se zgusne i bude kao žele. Odma rasporedite slatko u tegle, zatvorite ih i okrenite napako dok se sasvim ne ohladi....
Slatko od mangaSlatko od manga
08. jul
Vratite sirup na ringlu i kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje. Proverite da li je slatko gotovo, tako što 1 kašičicu od njega stavite na suvi tanjir i okrećite u stranu - ako ne teče, slatko je gotovo....
Slatko od pomorandžiSlatko od pomorandži
23. feb.
Ako vam se čini da je slatko previše retko, možete da ga kuvate još malo....
Slatko od smokviSlatko od smokvi
01. jul
Sipati vruće slatko u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti ih poklopcem. Tegle okrenuti naopako(da odstoje na poklopcu deset minuta, pa ih vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu....
Slatko od krušakaSlatko od krušaka
22. jun
Nakon toga kuvajte dok se ne zgusne i pre nego što skinete sa vatre dodajte limunsku kiselinu....
Slatko od dudaSlatko od duda
25. jun
Gotovo slatko sipajte u manje teglice, zatvorite i okrenite na dole. Ostavite teglice dok se slatko potpuno ne ohladi....