Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se testo ne lepi?Sa druge strane, testo za uskršnji kolač treba da bude meko i lepljivo.
Upravo zbog toga, odgovor na pitanje, zašto se testo lepi, ponekada može da bude - zato što tako treba da bude!...
05. januar
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar
Kako se mesi glatko testo?Premesite testo na radnoj površini
Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju.
4....
07. nov.
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Kako da nam se ne lepi roštiljZašto se to dešava i kako to da predupredimo?
Da se ne bi dešavali ovakvi mini incidenti treba pažljivo da namažete roštilj masnoćom - to može biti ulje ili maslac, a u najboljem slučaju parče slanine....
20. maj
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Zašto se testo mrvi?Na prvom mestu razgraničavamo testa za keksiće i kolače od onih za pogače i hlebove, osnovni faktor je podizač testa, koji koristimo....
26. mart
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Lepi mafini sa višnjamaU posudu sipajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, šećer i cimet. Izmešajte suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu.
Ocedite višnje iz kompota i dodajte ih u smesu.
U kalupe...
31. dec.
Kako se prave kuvano i pareno testoPareno testo
Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
23. sep.
Lepi mafini za dečiji rođendanGotove mafine izvadite i ostavite da se ohlade. Ukrasite mafine tečnom čokoladom ili pavlakom, šećernim bombonama i šarenim šećernim mrvicama....
10. april
1
Lepi sendviči za dečiji rođendanNamažite po malo maslaca na svaku krišku.
Na nju stavite slaninu isečenu po dijagonali i šunku, trougao topljenog sira i na vrh list zelene salate.
Paradajz isecite na pola i isecite na polumesec. Na svaki sendvič stavite...
25. jul
1
Zašto testo postaje žilavo?Kako testo od maslaca, tako i sve vrste testa sa hemijskim sredstvima za dizanje testa poput praška za pecivo i sode, nema potrebe da se mnogo mesi, već samo da se objedine sastojci dok se ne dobije homogeno i glatko testo...
23. april
Zašto testo ne narasta?Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
19. april
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
02. nov.
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
26. jun
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
29. jun
Ukusni i lepi roščići sa siromUmesiti meko elastično testo. Staviti ga u posudu na toplom da naraste.
Nakon toga, testo podeliti na 5-6 loptica i svaku razviti oklagijom, i tako dobijenu koru narezati na osam trouglova....
07. feb.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem javlja i kako ga izbeći....
02. jul
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti.
Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
13. april
Lep i ukusan kolač sa čokoladnom glazuromPomešamo sastojke za ovaj ekonomičan kolač i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu za kolač.
Pečemo na 180-190 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme pripremamo čokoladnu glazuru, rastopimo dve vrste čokolade na pari....
24. mart