Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto omekšava kiseli kupus?Zašto omekšava kiseli kupus?
20. januar
Zašto omekšava kiseli kupus Prvi razlog je njegov period stavljanja. Važno je da se proces odvija na niskoj temperaturi. Kupus je najbolje stavljati u burad tokom novembra meseca....
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Jesen je vreme za domaće spremanje, usoljavanje i konzervisanje turšija i zimnice....
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Zašto se aspirin stavlja u turšiju?
12. sep.
Dodan u odgovarajućoj dozi, aspirin u turšiji sprečava povrće da omekša i postane kašasto. Deluje kao prirodni antioksidans bez štete po telo....
Čorbadžijska turšijaČorbadžijska turšija
06. nov.
Čorbadžijsku turšiju čuvajte na hladnom mestu....
Brza turšijaBrza turšija
07. feb.
Iseckamo povrće i dodamo mu so, ulje i šećer. Dodamo začine. Ostavimo smesu da prenoći i zatim je stavimo u tegle. Zatvorimo i kuvamo 15 minuta....
Turšija - parenaTuršija - parena
16. jul
Operemo i očistmo paradajz-paprike, zeleni paradajz, karfiol, šargarepu, kupus i celer. Pomešamo vodu sa sirćerom, solju, šećerom, biberom, pimentom, lovorovim listom i stavimo u veliku posudu da provri. U vrelu vodu stavljamo...
Parena turšijaParena turšija
15. jul
Paprike operite i odsecite drške. Stavite marinadu od vode i sirčeta u odnostu 1:3 da provri. Stavite začine, so i ulje. Paprike stavite u vrelu marinadu, ostavite ih tamo 1-2 minuta dok ne promene boju u narandžastu...
Babina turšijaBabina turšija
21. avgust
1
Po želji možete da pripremite turšiju s krastavcima ili nekim drugim vašim omiljenim povrćem....
Mešana turšijaMešana turšija
22. avgust
Nakon mesec dana mešana turšija je gotova za konzumiranje....
Grčka turšijaGrčka turšija
17. avgust
Grčka turšija se ne kuva i može odmah da se konzumira....
Sunčana turšijaSunčana turšija
30. nov.
Ostavljamo turšiju na sunčanom mestu od 7 do 10 dana, a za to vreme okrećemo tegle dva, tri puta....
Dunavska turšijaDunavska turšija
19. sep.
Sada je pravi trenutak da ova turšija napravi. Povrće operite i isecite po želji - na trake, na kockice, na kolutove i stavite ga u veliku posudu....
Divlja turšijaDivlja turšija
19. sep.
Povrće operite, šargarepe ogulite i isecite na kolutiće. Paprike očistite od semenki i isecite na kolutiće. Karfiol podelite na ružice, celer i svež peršun sitno iseckajte. Povrće sve zajedno promešajte rukama, da se...
Sečena turšijaSečena turšija
17. sep.
Kambi paprike, šargarepe, kupus i celer se operu i iseku na srednje velike paršiće. Salamura se pripremi tako što se u šerpi pomešaju šećer, so, sirće i voda. Meša se kašikom dok se ne rastvore suvi sastojci. U salamuru...
Poređana turšijaPoređana turšija
25. sep.
Paradajz-paprike se operu i iseku na zalogaje. Šargarepa se oljušti i seče na krugove, krastavci se takođe seku na krugove. Iseku se listovi mirođije, a cvet se može staviti u svaku teglu. Poređamo po dnu isečene paradajz-paprike...
Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?
16. nov.
Njegovo prisustvo u turšijama takođe čini povrće svežim i hrskavim, ne postaje gnjecavo i ne omekšava, zadržava dobar izgled....
Turšija za šijuTuršija za šiju
12. nov.
Gotova turšija se sipa u oprane i osušene tegle i preostala marinada se sipa u tegle podjednako. Stavljaju se poklopci, tegle sa turšijom se ne sterilišu....
Turšija pikantna cveklaTuršija pikantna cvekla
02. avgust
Turšija pikanta cvekla je gotova....
Hladno kuvana turšijaHladno kuvana turšija
05. sep.
Seosku turšiju sipajte u tegle i kuvajte 5 minuta za sterilizaciju. Od navedenih količina dobije se 15-16 tegli od 800 g hladno kuvane turšije....
Turšija čeri papričiceTuršija čeri papričice
02. jul
Turšija čeri papričice je gotova....
Turšija od dženarikaTuršija od dženarika
02. jul
Dobija se ukupno 5 tegli turšije od dženarika....
Brza hladna turšijaBrza hladna turšija
29. sep.
Ova brza hladna turšija odlično je meze za rakiju i može se poslužiti kao zimska salata....
Moja parena turšijaMoja parena turšija
08. maj
1
Ako želite možete da ostavite u jednoj posudici za direktnu konzumaciju parenu turšiju, jer je i tako ukusna....
Brza seoska turšijaBrza seoska turšija
17. april
Sveži kupus se očisti od suvih listova i seče se na trakice. Crvene paprike bez semenki se seku na trake i dodaje se kupus. Šargarepe, oguljene gulilicom za krompir se seku na kružiće ili polumesece. Na kraju se dodaje...
Korejska turšija KimčiKorejska turšija Kimči
05. mart
Kupus nasecite na tanke trake, posolite ga i izgnječite. Ostavite ga da odstoji 3 sata i nakon toga ocedite sok koji se odvojio. Dodajte na kolutove nasečenu repu i luk. U avanu izgnječite beli luk, alevu papriku, ljute...