Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
24. okt.
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Čovek unosi šećer u svoje telo u mnogim oblicima, skrivenim pod raznim nazivima: saharoza, dekstroza, maltoza, glukoza, fruktoza ili visoko prerađen visokofruktozni kukuruzni sirup. Nalazi se u prevelikim količinama u kolačima...
09. april
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporMetabolizam je izuzetno važan proces u ljudskom telu, s obzirom na to da od njega direktno zavisi rad i brzina niza sistema. Tako su na primer naučnici danas dokazali da spor metabolizam može da dovede do problema sa sistemom...
26. feb.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?Da biste se sačuvali od ove neprijatnosti, savetuje se da pre rada (sa ljutim papričicama) namažete ruke biljnim uljem pre nego što radite sa ljutim paprikama ili koristite gumene rukavice....
27. maj
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Ako radite sa životinjskim želatinom, treba da rastvorite granule hladnom vodom, nakon toga treba pažljivo da ga rastopite na pari i da ga dodate smesi za želiranje....
04. maj
Šta da radimo nakon obilnog obroka?Evo nekoliko saveta, šta se to dešava sa vašim telom, nakon što ste prejeli i šta da radite....
30. jun
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
06. dec.
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
03. april
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta će se dogoditi ako stalno jedete jabukeJabuke su niskokalorična i zdrava hrana koja sadrži mnogo vitaminai vlakana.
Međutim, prema nutricionistima jabuke ne treba da se jedu sve vreme. U velikim količinama voće može da uzrokuje diskomfort kod ljudi sa povećanom...
01. nov.
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Jaje je životinjski proizvod, koji poseduje neverovatna nutritivna svojstva, kao i raznovrsne primene u mnoštvu slanih i slatkih jela.
Među najdragocenijim kvalitetima jaja je to što su izuzetno bogata proteinima,...
05. jul
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuTokom leta, salate su hrana koja se najviše koristi. One se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su.
Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge...
23. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Šta da jedete da biste ubili apetitEvropska statistika navoda da sve više ljudi radi od kuće, a termin "home office" je svima poznat, nezavisno od toga da li imaju i elementarna znanja iz engleskog jezika. Međutim, rad od kuće je mač sa dve oštrice....
13. april
Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?1. Poboljšava varenje
Đumbir sadrži vitamine A, B6 i K koji blagotvorno deluju na crevnu apsorbciju. Deluje kao balzam, zato što njegova eterična ulja čuvaju sluzokožu želuca i na taj način sprečavaju stvaranje gastritisa...
29. okt.