Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Mnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima. U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove? Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?
09. april
Čovek unosi šećer u svoje telo u mnogim oblicima, skrivenim pod raznim nazivima: saharoza, dekstroza, maltoza, glukoza, fruktoza ili visoko prerađen visokofruktozni kukuruzni sirup. Nalazi se u prevelikim količinama u kolačima...
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporŠta da radite ukoliko vam je metabolizam spor
26. feb.
Metabolizam je izuzetno važan proces u ljudskom telu, s obzirom na to da od njega direktno zavisi rad i brzina niza sistema. Tako su na primer naučnici danas dokazali da spor metabolizam može da dovede do problema sa sistemom...
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?
27. maj
Da biste se sačuvali od ove neprijatnosti, savetuje se da pre rada (sa ljutim papričicama) namažete ruke biljnim uljem pre nego što radite sa ljutim paprikama ili koristite gumene rukavice....
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?
04. maj
Ako radite sa životinjskim želatinom, treba da rastvorite granule hladnom vodom, nakon toga treba pažljivo da ga rastopite na pari i da ga dodate smesi za želiranje....
Šta da radimo nakon obilnog obroka?Šta da radimo nakon obilnog obroka?
30. jun
Evo nekoliko saveta, šta se to dešava sa vašim telom, nakon što ste prejeli i šta da radite....
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer. U tim slučajevima,...
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo? Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?
03. april
Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Šta će se dogoditi ako stalno jedete jabukeŠta će se dogoditi ako stalno jedete jabuke
01. nov.
Jabuke su niskokalorična i zdrava hrana koja sadrži mnogo vitaminai vlakana. Međutim, prema nutricionistima jabuke ne treba da se jedu sve vreme. U velikim količinama voće može da uzrokuje diskomfort kod ljudi sa povećanom...
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?
05. jul
Jaje je životinjski proizvod, koji poseduje neverovatna nutritivna svojstva, kao i raznovrsne primene u mnoštvu slanih i slatkih jela. Među najdragocenijim kvalitetima jaja je to što su izuzetno bogata proteinima,...
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuAko želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatu
23. jul
Tokom leta, salate su hrana koja se najviše koristi. One se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su. Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Evropska statistika navoda da sve više ljudi radi od kuće, a termin "home office" je svima poznat, nezavisno od toga da li imaju i elementarna znanja iz engleskog jezika. Međutim, rad od kuće je mač sa dve oštrice....
Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
29. okt.
1. Poboljšava varenje Đumbir sadrži vitamine A, B6 i K koji blagotvorno deluju na crevnu apsorbciju. Deluje kao balzam, zato što njegova eterična ulja čuvaju sluzokožu želuca i na taj način sprečavaju stvaranje gastritisa...