Bonapeti.rs»Saveti»Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?

Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?

Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?

Sledeći put kada se sveže mleko zgrudva, ne jurite prema sudoperi da ga prospete, jer vam može biti od koristi na više načina. To što je mleko zgrudvano, ne znači da nije dobro za upotrebu, već će vas naterati da napregnete snagu i pokažete malo stvaralačkih sposobnosti u kuhinji.

Kada se zgrudva, uslovno rečeno, sveže mleko se pretvara u vodu i sir. U suštini, kada se mleko zgrudva, deli se na surutku i vurdu, koje mirno možete koristiti posebno.

Oceđenu vurdu (sitan sir) možeze da koristite slanu, pomešanu sa senfom, majonezom, šunkom i začinima, ili slatku - sa medom, džemom, svežim voćem, kiselom pavlakom i td. Možete pripremiti ukusnu pitu sa zgrudvanim mlekom ili krem sa zgrudvanim mlekom.

Ali vurda nije jedini deo mleka, koji možete da koristite. Možete da koristite i surutku, koju ćete staviti u kolače ili deserte umesto samog mleka. Osim toga surutka je korisnija od samog mleka, zbog toga što čuva sve korisne sastojke iz svežeg mleka, jedino nedostaju belančevine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni