Špagete su na listi najpopularnije hrane, jer se spremaju relativno brzo i lako, a takođe su veoma ukusne. Međutim, često imamo višak špageta koje smo skuvali. Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok. Naravno, najbolje je da ih čuvamo bez sosa, jer ih onda možemo podgrejati i začiniti sa sosom po želji. Ako ipak imaju sos, možemo ih čuvati u kutiji i podgrejati ih sutradan.
Špagete bez sosa možete pripremiti i kao zapečeno jelo, da ih stavite u supu od povrća, da od njih napravite hladnu salatu - na primer sa kiselim krastavčićima, pečurkama, malo majoneza, bibera i povrćem po izboru.
Druga opcija je da ih ispečete u rerni sa mlevenim mesom i sosom od paradajza, a zatim da ih pospete sirom i da ih ponovo zapečete. Možete ih peći samo sa paradajz sosom i kačkavaljem. Špagete takođe mogu da se promešaju sa mlekom i šećerom ujutro ćete imati brz i ukusan doručak.
Generalno, od starih špageta se može pripremiti mnogo jela, ali pazite da ih pripremite u roku od jednog do dva dana nakon njihovog kuvanja, inače neće biti dobre za jelo.
Komentari