Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta sadrži pirinač?Beli pirinač je podložan najaktivnijoj preradi, tokom koje se gube vitamini i minerali u njegovom sastavu.
Pirinač se odlikuje visokim nutritivnim kvalitetima....
12. januar
Šta predstavlja jasminov pirinačKao rezultat toga je blistavo belo i aromatičan pirinač.
Samo pirinač koji se gajen na Tajlandu i to u prirodnim uslovima, zalivan planinskom vodom i kišnicom, može da se nazove jasminov pirinač....
25. sep.
Pirinač u čašiPromešamo smesu i raspoređujemo je u čaše, pre toga namazane maslacem.
Pritiskamo blago smesu od pirinča i okrećemo čaše u odgovarajući tanjir. Po želji ukrašavamo sosom od paradajza i majonezom....
01. mart
Jednostavan pirinač u multikukeruKada radimo sa multikukerom nezavisno do vrste pirinča koju koristimo, obavezan uslov je da pirinač mnogo dobro operemo. Ako to ne uradimo pirinač može blago da nam zagori po dnu posude....
26. januar
Postan pirinač u rerniPirinač u rerni je veoma ukusan. Posni pirinač u rerni poslužite dok je topao....
21. sep.
Pirinač a la KubanaObikujte gomilice od pirinča i prelijte salsom od paradajza.
Nek vam je slatko uz ovaj pirinač a la Kubana...
06. april
Mediteranski pirinač u tiganjuVeći deo odvojite od ljuštite i stavite u tiganj u pirinač.
6. Preostale školjke sa ljušturama poređajte na pirinač zajedno sa limunom, isečenim na četvrtine. Servirajte odmah.
Prijatno!...
25. jun
Pirinač 3 u 1Dodaju im se blago skuvani bubci i opran pirinač.
Stavljaju se svi začini osim aleve paprike i sve se prži na umerenoj laganoj vatri (ako se pirinač mnogo lepi, stavlja se sasvim malo bujona) bar 6-7 minuta....
22. april
Žuti pirinač u rerniDodaje se kurkuma, meša se, nakon čega se dodaje opran pirinač.
Nakon što se zaprži pirinač, prebacuje se u posudu za pečenje, začinjava se solju i prstohvatom aleve paprike....
22. jul
Dinstani pirinač s paradajzomDodajte pirinač, začinite solju i biberom.
Ponovo poklopite poklopcem i ostavite pirinač da se dinsta oko 20-25 minuta dok ne bude gotov....
21. jul
Zašto je crni pirinač najkorisnijiIako je ponekad prirpema ukusnog pirinča izazov, sa crnim pirinčem možete pripremiti ukusnu teletinu sa pirinčem, posni pirinač, tradiconalnu paelju ili pirinač na kineski način....
14. sep.
Zašto je smeđi pirinač korisnijiPrilikom kuvanja belog pirinča uklanjaju se njegovi gornji slojevi, koji su najbogatiji hranljivim materijama.
Smeđi pirinač je oblik pirinča sa najviše hranljivih materija....
22. januar
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Pirinač sa povrćemOstavlja se da se peče dok povrće ne omekša i pirinač ne bude gotov, a kukuruz dodajemo neposredno pre nego što se izvadi gotovo jelo iz posude za pečenje.
Prijatno uz pirinač sa povrćem!...
27. dec.
Pirinač sa teletinomZa ovaj klasičan pirinač sa teletinom operite teletinu i isecite je na male parčiće.
U ekspres linac sipajte malo masnoće i zapržite meso.
Sipajte vodu, tek toliko da ga prekrije, i zatvorite poklopac....
06. april
Pirinač sa jajimaSkuvati pirinač po upustvu na kesi.
Na tiganj sa zagrejanim uljem razbiti 5 jaja i sacekati da budu polupržena pa ubaciti pirinač i dobro izmešati....
26. dec.
Pirinač sa spanaćemKad se izdinsta, dodajte pirinač i mešajte 1 minuta. Sipajte bujon, rastvoren u 3 šolje vode, prvo sipajte 2 šolje i kad upije, sipajte treću šolju.
Dodajte spanać i mešajte neprestano, dok pirinač ne bude gotov....
16. jun
Pirinač sa paradajzomPirinač oprati i iscediti. Upržiti naseckane praziluk/luk i beli luk. Dodati pirinač, promešati dok se uprži i sipati u šerpu sitno naseckan paradajz.
Doliti 3 šolje vruće vode i kuvati pirinač dok ne upije tečnost....
29. maj
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april