Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjeItalijanske domaćice poznate su po tome što kuvaju sve na oko....
10. okt.
Lutein - Šta treba da znateSvi su čuli maksimu da hrana može biti i lek i otrov. I to je potpuno tačno. To dokazuje jedan od 600 poznatih karotenoida -lutein.
To je jedan od organskih pigmenata (karotenoida) koji su prirodno prisutni u biljkama...
13. sep.
Šta znate o basmati pirinču?Pre nego što ga skinete sa vatre možete dodati malo soka i koru od limuna - tako je tipično za ističnu kuhinju....
19. mart
Kolagen - šta treba da znateU omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu, da bi prisustvovao kao sastavni deo proizvoda...
18. avgust
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
04. avgust
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaTradicionalna medicina ne priznaje uvek različite alternativne metode za poboljšavanje zdravlja. Međutim, takve su neosporno prisutne i sa sigurnošću značajno mogu da pomognu u poboljšavanju samopouzdanja.
Ipak je važno...
18. maj
Alergija na soju - šta treba da znateSoja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
23. jun
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu je jedna od najtežih. Kod alergije na ribu se dobija alergijska reakcija na određeni protein. Protein se nalazi u mišićima ribe. Taj protein koji izaziva alergiju je u drugačijon koncetraciji u različitim...
28. dec.
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaU grupu jako zaslađenih napitaka spadaju sve vrste likera, kao i zaslađene rakije, poznate Bugarima kao Višnjevača, Malinjača, rakija od mente itd.
Likeri mogu da budu razni - čokoladni liker, liker od jaja, kokosov...
06. sep.
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Korzikanska kuhinjaJela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji
Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
17. avgust
Gurme kuhinjaGurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
09. mart
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Koliko često zaboravljmo da je čajnik već vreo duže vreme i da se voda u njemu ohladila, zato što mi ne možemo da se odvojimo od naše omiljene emisije ili serije? Uključujemo ponovo i ponovo prokuvavamo vodu u bokalu....
20. sep.
Začini u arapskoj kuhinjiEvo šta je važno da znate o najčešće korišćenim začinima u Arapskom svetu:
1....
22. feb.
Mali pomoćnici u kuhinji13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
13. okt.
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiJoš tradicionalnih recepata iz jermenske kuhinje: Jermenski bojkosi, Jermenske ćufte, Jermenski kolačići....
16. nov.
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiAli ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju.
Evo ih....
01. jun
Popularni začini u azijskoj kuhinjiKao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
26. april
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiDa biste mogli da pripremite različite specijalitete u ekspres loncu, morate znati kakva je tehnologija kuvanja....
07. sep.
1
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul