Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinje
10. okt.
Italijanske domaćice poznate su po tome što kuvaju sve na oko....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Svi su čuli maksimu da hrana može biti i lek i otrov. I to je potpuno tačno. To dokazuje jedan od 600 poznatih karotenoida -lutein. To je jedan od organskih pigmenata (karotenoida) koji su prirodno prisutni u biljkama...
Šta znate o basmati pirinču?Šta znate o basmati pirinču?
19. mart
Pre nego što ga skinete sa vatre možete dodati malo soka i koru od limuna - tako je tipično za ističnu kuhinju....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
U omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu, da bi prisustvovao kao sastavni deo proizvoda...
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaOvaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte šta
18. maj
Tradicionalna medicina ne priznaje uvek različite alternativne metode za poboljšavanje zdravlja. Međutim, takve su neosporno prisutne i sa sigurnošću značajno mogu da pomognu u poboljšavanju samopouzdanja. Ipak je važno...
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Alergija na ribu je jedna od najtežih. Kod alergije na ribu se dobija alergijska reakcija na određeni protein. Protein se nalazi u mišićima ribe. Taj protein koji izaziva alergiju je u drugačijon koncetraciji u različitim...
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
U grupu jako zaslađenih napitaka spadaju sve vrste likera, kao i zaslađene rakije, poznate Bugarima kao Višnjevača, Malinjača, rakija od mente itd. Likeri mogu da budu razni - čokoladni liker, liker od jaja, kokosov...
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Zasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je! Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?
20. sep.
Koliko često zaboravljmo da je čajnik već vreo duže vreme i da se voda u njemu ohladila, zato što mi ne možemo da se odvojimo od naše omiljene emisije ili serije? Uključujemo ponovo i ponovo prokuvavamo vodu u bokalu....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Evo šta je važno da znate o najčešće korišćenim začinima u Arapskom svetu: 1....
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
oseti ono što nudi kuhinja....
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
Još tradicionalnih recepata iz jermenske kuhinje: Jermenski bojkosi, Jermenske ćufte, Jermenski kolačići....
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Evo ih....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Da biste mogli da pripremite različite specijalitete u ekspres loncu, morate znati kakva je tehnologija kuvanja....
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...