Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Velike sarme od kupusa sa baharatom pecite 60 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni....

Na svaki list kupusa, ako je veliki, prepolovimo ga, stavimo nadev sa pirinčem i mesom.
Uvijemo u sarme i ređamo u pleh ili u šerpu....

Savijte sarmu kao paketić i poređajte u namazan pleh. Trudite se da budu što čvršće, da ne ispada nadev za vreme kuvanja sarme od kupusa....

Uzimamo listove kupusa, stavljamo od nadeva, uvijamo i poređamo u šerpu.
Posebno pomešamo malo ulja i paradajz pire. Njime prelivamo sarme....

Kad se nadev ohladi uzimamo listove kupusa i uvijamo sarme.
Na dno šerpe postavimo otvorene listove kupusa i poređamo gotove sarme....

Poslužujemo posne sarme od kupusa sa kinoom sa kriškicama paradajza i sitno iseckanim lukom i svežim zelenim začinima....

Uvijene sarme od kupusa sa mlevenim mesom se poređaju u šerpu, prelivaju se vodom ili bujonom od mesa, pritiskaju se tanjirom i kuvaju se dok ne ostanu...

Sarme od kupusa na jermenski način ispadaju neverovatno ukusne....

Stavite u njih nadev i napravite sarmu. Sipajte vodu i sok od kupusa u odnosu 2 prema 1 tako da voda prekriva sarme....

Odvojimo listove kupusa od glavice da bismo oblikovali sarme, nožem skidamo žilice i pripremamo onoliko listova, koliko nam treba....

Dobro operite listove kupusa i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Posle ih ocedite i ostavite da se ohlade....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: