Način pripreme
Uzimamo glavicu kiselog kupusa i počinjemo da spremamo listove za sarme, sečemo debeli deo po sredini i stavljamo ih sa strane.
U veliku posudu stavljamo pirinač, bulgur i suvo grožđe, mešamo i dodajemo unutra koncentrat paradajza, ulje, so i začine i promešamo dobro da se pomešaju svi ukusi.
Smesa se ne kuva, sarme od kupusa se uvijaju sa sirovim sastojcima i tako se dobija neverovatan ukus.
Prelazimo na uvijanje, uzimamo list kupusa, stavljamo kašičicu nadeva i dobro zavijamo sarmu.
Ređamo posne sarme u glinenu đuvečaru i odozgo prelivamo tri, četiri šolje vode, pritiskamo glinenom posudom i ostavljamo je unutra u đuvečari, jer se podižu na gore.
Stavljamo u pećnicu, kod mene je peć na drva, i skuva se za oko pet-šest sati.
Sarme od kupusa na jermenski način ispadaju neverovatno ukusne.