Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Torta Rafaelo po originalnom receptu»Komentari


Anonimni
Moze i od umucenih kora sa belancima oljustenim bademom i kokosom. Dve badem dve kokos. Nalivaju se korice tj. Blago se orose serbetom sa ukusom vanile moze i rum. Fil se kuva moze da bude skroz beo bez jaja a moze i sa jajima klasican zuti fil na pari kad se prohladi doda mu se vanila i kokos i filuje se. Fil bez jaja: 1,200 vode se skuva serbe redje sa secerom pa se u to umesa prosejano brasno. Skuva se gust krem u vrelo se doda 200 gr rendane bele milka cokolade. Ohladi se posebno se umuti penasto maslac ili margarin sa prah secerom pa se u u to dodaje kasika po kasika krema u koji se dodalo 4-5 vanil secera prethodno. Krem mora biti sjajan cvrst i postojan. Moze se staviti u frizider na kratko ako nije bas cvrst da se skroz ohladi i stegne. Izvaditi iz frizidera krem dodati kokos dobro sjediniti kasikom ili varjacom drvenom i premazati natopljene hladne kore. Kore: umutiti belanca sa secerom i brasnom dodati u dve kore oljustene samlevene bademe a u dve kore kokos. Pecene kore poprskati kuvanim spinovanim secerom u koji ste dodali 2 vanila ili ruma po ukusu. Redjati kore prvo kokos pa badem pa kokos pa badem. Filovati hladnim kremom. Okolo premazati kremom i ukrasiti rafaelo kuglicama. Moze se okolo pofilovati i sa slagom umucenim sa pavlakom i prah secerom.
25.06.2025 15:47