Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača sa sodom»Posna kukuruzna pogača

Posna kukuruzna pogača

Posna kukuruzna pogača
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Posna i ukusna - jer tako volimo da pravimo"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 2 šolje od 200 g
  • brašno - 2.5 šolje, belo
  • ulje - 8 kašia
  • sirće - 2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica, ravna
  • mlaka voda - 300 ml
  • semenke suncokreta - 3 kašike
  • čubar - za posipanje
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U tavi pomešajte kukuruzno i belo brašno. U sredini napravite udubljenje, pa u njega sipajte mlaku vodu, ulje i so. Posebno pomešajte sodu i prašak za pecivo sa sirćetom, dok ne odstoje u njemu.

Dodajte ih u udubljenje, pa viljuškom mešajte sastojke. Sipajte na površinu sve, koju ste prethodno posipali brašnom, dodajte sirove semenke suncokreta, pa zamesite srednje meko testo, koje se ne lepi.

Neka odstoji 10 minuta. Rukama napravite okruglu pogaču i stavite je na papir za pečenje, koji ste prethodno posipali kukuruznim brašnom.

Preko premažite pogaču uljem i viljuškm napravite šare. Posipajte preko 2 prstohvata izmrvljenog čubra i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 180 stepeni.

Izvadite na rešetku, pa malo poprskajte vodom i pokrijte krpom, pa neka odstoji 5-10 minuta.

Jedite pogaču toplu sa šarenom solju.

Veoma je ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: