Punjeni paradajz Maslinka

04/07/2018
"Meze treba da bude ovakvo, da kad ga samo pogledaš, odmah poželiš da kažeš Živeli "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz, odsečemo poklopac i izadimo unutrašnjost malom kašikom. Nadev odvajamo u posudu. Pažljivo odsečemo mali deo sa donje strane da bi moga da stoji na tanjiru kad se servira.

Nakon toga pripremamo nadev.

U blender stavljamo oljušteno jaje, masline, maslinovo ulje, sitan sir i kačkavalj. Začinimo prstohvatom soli. Dodajemo 1/2 nadeva od izvađene unutrašnjosti paradajza.

Drugi deo možemo pasirati i iskoristit za dekoraciju, ili da sačuvamo za drugo jelo, ponovo ga pasitamo i začinimo po ukusu (origanom, maslinovim uljem, bosiljkom...). Pairamo sastojke u blenderu.

Sa ovako dobijenom smesom pažljivo punimo paradajz. Odozgo možemo ukrasiti malim parčićima maslina.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar