Način pripreme
Pažljivo očistimo pačije batake od peruški uz pomoć pincete.
Gorionikom ga ošurimo i dobro operemo. Ostavljamo da se ocedi od vode.
U jednoj posudi pomešamo so, miks bibera (sveže samleven), mali izmrvljene majčine dušice, viski, senf i promešamo.
Namažemo ceo batak ovom smesom.
Oljuštimo pomorandže. Podelimo jednu na dve polovine i stavljamo u unutrašnjost bataka.
Stavljamo batak u duboki pleh sa poklopcem (ako nemate koristite debelu aluminijumsku foliju). Odozo poređamo kriške pomorandže i posipamo grančicama majčine dušice.
Sipamo 1/2 litre izvorske vode, stavljamo poklopac i stavljamo u rernu na oko sat i po. S vremena na vreme vadimo i prelivamo dobijeim aromatičnim sosom iz pečenja.
Dobijamo aromatičan batak sa interesantnom pikantnom koricom.
Dobijenu pačiju mast možemo procediti i čuvati u tegli za kuvanje.