Pačiji bataci sa svežim kupusom

05/07/2018
"Veoma racionalno i ukusno - ostaje samo da zapišete recept i da ga probate "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 1 kg
  • sveži kupus - 1 kg
  • paradajz - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • komorač - 1 kašičica, seme
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • ljuta paprika - 1 kašičica ili 2 - 3 suve ljute paprike
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju šerpu poređamo polovinu isečenog mesa od bataka na komade, preko stavljamo polovinu isečenog svežeg kupusa, polovinu paradajza, isečenog na polumesec i preko stavljamo preostalo meso i cele neoljuštene čenove belog luka.

Posolimo, stavljamo lovorov list, rasporedimo preostali kupus i odozgo poređamo preostali paradajz, posipamo biberom, alevom paprikom, ljutom paprikom ili suvom ljutim paprikama, semenkama komorača, solju i uljem.

Sipamo toplu vodu oko 400 g i poklopimo.

Kuvamo poklopljeno na umerenoj vatri oko 50 minuta.

Jelo serviramo toplo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar