Način pripreme
Ugrejte sveže mleko. U njemu rastvorite kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavite na 10 minuta da se kvasac aktivira.
Prosejte brašno. U njega dodajte jaja, ulje, kiselo mleko, so, nadošao kvasac. Zamesite glatko testo koje se ne lepi.
Pokrijte krpom dok se ne udvostruči.
Rastopite maslac i sitno iseckajte beli luk. Pomešajte ih.
Možete koristiti šunku ili dimljeni file. Dobro je da je isečen na slajs.
Podelite testo na dva jednaka dela. Razvucite na tanku koru i namažite aromatičnim maslacem. Poređajte slajs šunke i uvijte u rolat. Isecite na 7-8 delova. Tako uradite i sa drugom korom.
Poređajte ih u namazan pleh na rastojanju jedna od druge, zato što će se udvostručiti, ostavite ih ponovo da nadođu.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minta - dok ne dobiju lepu boju.
Neka vam je slatko!